З підприємцями міста Сокиряни обговорено питання поводження з побутовими відходами

Дата: 29.03.2021 17:05
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

Сьогодні, 29 березня,  в залі засідань міської ради відбулась нарада з підприємцями міста Сокиряни. Під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала, за участю заступника міського голови Оксани Бабій, начальника відділу муніципальної інспекції Івана Варчука, директора комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» Ігоря Маковея було обговорено питання щодо обов’язковості укладання угод про надання послуг з вивезення побутових відходів.

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Плата за вищевказані послуги розраховується відповідно до норм накопичення відходів з розрахунку на 1м2 торгової площі або на 1 робоче місце (залежно від виду діяльності) згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 23.03.2011 р. «Про затвердження норм утворення твердих побутових відходів».

Відтак, більшість підприємців  не згідні із розрахунком розміру плати за надання вищезазначених послуг, адже в промислової та продовольчої групи товарів кількість побутових відходів суттєво різниться.

Врахувавши пропозиції підприємців міста та директора комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» Ігоря Маковея, прийнято рішення встановити  сміттєві баки для побутових відходів на території ринку РСТ тільки для осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність та орендують приміщення у двох універмагах. Вивіз такого сміття здійснюватиметься за мірою необхідності.

Як зазначає начальник муніципальної інспекції Іван Варчук, наразі розробляються маршрути та графіки вивезення побутових відходів в місті Сокиряни.

До того ж, підприємницький сектор не залишається осторонь питань благоустрою. Як зауважує, голова районного споживчого товариства Світлана Корчинська, на центральному ринку міста Сокиряни буде встановлено новий паркан, також заплановано здійснити реконструкцію центрального універмагу та оновити  фасад установи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь