Чистота і порядок на території громади – в першу чергу відповідальність та обов’язок саме жителів громади

Дата: 29.03.2021 17:23
Кількість переглядів: 512

Фото без опису

Сьогодні, в рамках реалізації заходів з санітарної очистки та благоустрою територій населених пунктів громади, визначених розпорядженням міського голови, робоча група у складі міського голови Василя Козака, першого заступника міського голови Івана Гангала, керівників відділів муніципальної інспекції - Івана Варчука та регулювання земельних відносин та екології - Наталії Ожеван, директора комунального підприємства «Сокиряни - благоустрій» - Ігоря Маковея побувала в селах Кормань та Непоротове. Зокрема, спільно із старостами населених пунктів, обстежено береги річки Дністер, обговорено питання вивезення та утилізації наявного побутового сміття.

Звертаємо увагу, що, відповідно до розпорядження Сокирянського міського голови, 12 березня 2021 року на території Сокирянської громади розпочався весняний місячник санітарної очистки та благоустрою населених пунктів.

В рамках реалізації заходів передбачається здійснення благоустрою територій населених пунктів, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ твердих побутових та інших відходів, приведення у належний санітарний стан парків, скверів, кладовищ, спортивних та господарських майданчиків, придорожніх смуг та територій, зупинок автотранспорту. Особливу увагу звернуто на необхідність здійснення благоустрою та санітарної очистки лісосмуг та берегів водойм.

Власників об’єктів придорожнього сервісу, а також керівників підприємств, установ та організацій, усіх форм власності, зобов’язано забезпечити благоустрій підпорядкованих їм об’єктів, а також прилеглих територій. Зокрема, власники придорожнього сервісу повинні привести у належний санітарний стан прилеглі території та придорожні смуги в межах 200 метрів по обидва боки дороги. Власники земельних ділянок та керівники установ - в межах своїх територій.

Профільним службам та підприємствам визначено відповідні завдання, однак, чистота і порядок на території громади – в першу чергу відповідальність та обов’язок саме жителів громади. Адже прибрати місце відпочинку та вивезти побутові відходи з власного господарства не в поле чи ліс, а до спеціально відведеного місця – не так важко. Памятаймо, що Європа починається з кожного з нас!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь