Заступник міського голови Оксана Бабій побувала у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в селі Романківці

Дата: 31.03.2021 15:15
Кількість переглядів: 443

 

Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сокирянської міської ради стає домівкою для своїх підопічних. Люди похилого віку, які залишаються сам на сам зі своєю самотністю та бідами, отримують в цих стінах дім, тепло, розуміння, постійну підтримку, друзів, а дехто навіть і другу половинку.

Таке маленьке за своїми масштабами, але таке велике за своєю значимістю відділення відвідала сьогодні, 31 березня, заступник міського голови Оксана Бабій. Ознайомила з особливостями функціонування закладу директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сокирянської міської ради Наталія Гановська.

Як зауважує Наталія Миколаївна, наразі у відділенні проживає 19 громадян, а розрахований заклад надавати допомогу 30 особам. Є підопічні, які проживають у відділенні понад 20 років. Догляд за ними здійснюють 13 фахівців. В штаті є кваліфікований медичний працівник.

Підопічні відділення забезпечені чотириразовим гарячим харчуванням. Меню повністю збалансоване та відповідає встановленим нормам. Для зниження вартості харчування на добу, працівники закладу утримують свійських тварин.

За потреби жителям закладу надається відповідне медичне обслуговування, реабілітаційні процедури та догляд. Варто зауважити, що на обслуговуванні відділення перебуває 5 громадян, які взагалі не здатні пересуватись. Є люди, які не можуть рухатись без сторонньої допомоги. В закладі створені всі належні умови для проведення повноцінного дозвілля його жителями, облаштована чудова простора територія, наявний павільйон для відпочинку в літню пору року. У кожного підопічного є свій особистий простір, місце для зберігання особистих речей.

«Надзвичайно вражає атмосфера, яка панує в установі. Тут всіх знають на ім’я, до кожного підопічного у персоналу є особистий підхід та широке розуміння індивідуальних потреб. Це дуже важливо, особливо враховуючи вік людей» - зауважила заступник міського голови Оксана Бабій. Відмітила Оксана Іванівна також умови, які створені для жителів закладу та ідеальну чистоту у всіх частинах установи. «Такий рівень роботи відділення – заслуга його колективу, який працює як злагоджений механізм і кожен знає свою ділянку роботи, постійно працює над підтриманням закладу у належному стані. Робота цих людей – це щоденний титанічний труд, який багато вартує » - зауважує Оксана Бабій.

Обговорено в ході візиту й злободенні для установи проблеми. Як зауважила Наталія Гановська, є необхідність облаштування для жителів відділення додаткової ванної кімнати. Відповідне приміщення і обладнання вже є, потрібно налагодити роботу системи водовідведення, яку при розробці проекту будівництва закладу належним чином не налаштували.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь