В міській раді відбулась зустріч з власниками землі міста Сокиряни

Дата: 01.04.2021 16:41
Кількість переглядів: 463

 

В залі засідань Сокирянської міської ради відбулась зустріч керівництва міської ради з власниками земельних ділянок, що надані для ведення особистого селянського господарства, товарного сільськогосподарського виробництва та суб'єктами господарювання, які надають послуги по обробітку землі на території міста Сокиряни. Участь у зустрічі взяли міський голова Василь Козак, перший заступник міського голови Іван Гангал, заступник міського голови Оксана Бабій, начальник відділу муніципальної інспекції Іван Варчук, начальник відділу регулювання земельних відносин та екології Наталія Ожеван, начальник відділу податків і зборів з юридичних осіб Альбіна Гладка та близько п'ятидесяти суб'єктів господарювання.

В ході зустрічі обговорено питання детінізації сплати податків землекористувачами міста Сокиряни. Як зауважує міський голова Василь Козак, прозоро сплачувати податки повинні всі жителі громади. Ситуація, коли людина, яка офіційно працює на мінімальну заробітню плату і щомісяця сплачує більше тисячі гривень податків, а громадяни, які обробляють гектари землі і не сплачують жодної копійки – не припустима.

Як зауважує керівник відділу муніципальної інспекції Іван Варчук, в місті Сокиряни в минулому році податки було сплачено лише за використання 17 відсотків земель, при цьому в селах ця кількість становила на рівні 90%. Переважна кількість земель території міста, які перебувають у користуванні, надані для здійснення особистого селянського та товарного виробництва. Тобто і за використання землі, і за отриманий з реалізованої продукції прибуток мали б сплачуватись податки. Фактично ж податки не сплачуються, на територіях, де згідно з державними актами повинна бути рілля фактично ростуть багаторічні насадження, які також підлягають оподаткуванню, але не сплачуються.

Власникам та користувачам земельних ділянок, що на території міста Сокиряни, запропоновано до кінця року вивчити, яка система оподаткування їм найбільш прийнятна, вийти з «тіні» та офіційно зареєструватись платником податків. До громадян, які не проявлять свідомості та не зареєструють свою діяльність офіційно, будуть застосовуватись законні методи впливу.

«Держава зменшила суму додацій та субвенцій на розвиток громад на ту суму, яку, згідно з підрахунками фахівців, мали б становити надходження в бюджет від сплати податків» - пояснює міський голова Василь Козак. «Ми не можемо розраховувати на жодну копійку державної допомоги, поки не наповнимо бюджет до розрахованого рівня, не забезпечимо сплату податків» - зазначає він. «В поточному році ми плануємо залучити на ремонт доріг в громаді понад 700 мільйонів гривень, однак, поки ми не почнемо наповнювати бюджет, кошти ніхто не надасть. Держава допомагатиме тому, хто працює сам. Утримувати нас ніхто не буде, окрім нас самих» - додає він.

Відтак, за результатами зустрічі власниками та користувачам землі рекомендовано обрати зручну для них систему оподаткування та офіційно зареєструвати свою діяльність; укласти договори оренди на земельні ділянки та сплачувати ПДФО; до 01 травня 2021 року подати до податкових органів декларацію про доходи за минулий рік та сплатити до бюджету податки з отриманих доходів.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь