Розглянуто питання профілактики дитячої злочинності на території Сокирянської громади

Дата: 02.04.2021 15:55
Кількість переглядів: 893

Фото без опису

Сьогодні, 02 квітня, в ході наради відділу освіти, яка відбулась за участю міського голови Василя Козака, секретаря міської ради Любові Степаненко, начальника відділу освіти Галини Рябко, голови профспілки працівників освіти Анатолія Полонка, заступника начальника відділення поліції №1 (м.Сокиряни) Сергія Шевчука обговорено питання профілактики дитячої злочинності на території громади.

Як поінформував Сергій Шевчук, за минулий рік на території Сокирянщини 7 дітей притягнуто до кримінальної відповідальності, один неповнолітній перебуває у місцях позбавлення волі. Відповідно, необхідно чітко усвідомлювати необхідність проведення профілактичної роботи в напрямку протидії дитячій злочинності. За результатами перевірки у минулому році правоохоронними органами 183-х сімей, які проживають на території громади, 20 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей.

Як зауважують правоохоронці, переважно, злочини, які скоюють неповнолітні – однотипні, у більшості випадків – крадіжки. Відтак, станом на сьогодні, на обліку у відділенні поліції №1 (м.Сокиряни) перебуває 5 неповнолітніх осіб, з них - 3 здійснили кримінальні правопорушення, 2 – адміністративні.

Наголосив Сергій Шевчук і на кількості самогубств, які були вчинені неповнолітніми у минулому році на території Чернівецької області. 5 дітей позбавили себе права жити через непорозуміння з родичами та нерозділене кохання.

Відтак, обговоривши наявну ситуацію, учасники наради узгодили комплекс спільних заходів, направлених на вирішення питань щодо профілактики дитячої злочинності, попередження фактів жорстокого поводження з дітьми, самогубств, протидії булінгу та профілактики правопорушень вчинених у шкільному середовищі. Зокрема, з 15 квітня заплановано за кожним закладом загальної середньої освіти Сокирянщини закріпити працівника поліції, який проводитиме профілактичні бесіди із учнівською молоддю громади та всіляко сприятиме вирішенню проблем дітей, які зможуть звернутись до співробітника правоохоронних органів у разі виникнення конфліктної ситуації в сім’ї чи учнівському колективі. Контактна інформація про таку відповідальну особу буде розміщена у приміщенні кожного закладу загальної середньої освіти громади.

Як зазначає Сергій Шевчук, дуже важливо покращити комунікацію з освітою, забезпечити постійний контакт з дітьми, покращити їх доступ до поліцейського сервісу та негайно реагувати на події, які стосуються їхньої безпеки.

«Ми повинні в першу чергу відстоювати інтереси юних жителів Сокирянщини - зауважує Сокирянський міський голова Василь Козак - тому потрібно зробити все необхідне, аби молоде покоління виховувалось у комфортних умовах, а в разі виникнення конфліктних ситуацій, кожному було куди звернутись і ця дитина обов’язково була почута».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь