Оновлено законодавчі вимоги щодо отримання допусків на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами

Дата: 02.04.2021 16:20
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

Відповідно до чинного законодавства, працівники, робота яких пов’язана із застосуванням, зберіганням, транспортуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи з цими хімічними речовинами. Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

Відповідний допуск (посвідчення) видається підприємствам, установам, організаціям, робота яких безпосередньо пов’язана з такою діяльністю, включаючи організаторів цих робіт.

Керівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності та громадяни, які працюють у сфері захисту рослин, зобов’язані допускати до транспортування, зберігання, застосування засобів захисту рослин та їх торгівлі лише тих осіб, які пройшли  спеціальну підготовку та мають на  те відповідні допуски, які видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, щороку.

Відповідно до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, розмір плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи, пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею  хімічними речовинами, на 1 особу вартує 0,14941 грн помножену на прожитковий мінімум для працездатних осіб. Станом на сьогодні ця сума становить 339,16 грн.

Відсутність даних документів є порушенням Закону України «Про захист рослин» і тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

Для отримання допусків необхідно письмово звернутися до Сокирянського управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, за адресою: м.Сокиряни, вул.Центральна, 67.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь