Прагнення жити по-європейськи в першу чергу має починатись з європейського відношення до всього, що нас оточує

Дата: 02.04.2021 16:26
Кількість переглядів: 517

Вже кілька тижнів на території Сокирянської громади проводяться заходи щодо санітарної очистки та благоустрою. Активно наводять лад на території населених пунктів старости, підприємства, установи та організації, релігійні громади, заклади освіти, культури та соціальної сфери. Упорядковують власні обійстя і жителі громади, наводять лад у господарствах та на присадибних ділянках, намагаються зробити своє життя комфортним та чистим.

Особливо багато роботи в цю весняну пору у працівників комунальних служб, адже все побутове сміття, яке зібрали в населених пунктах громади, потрібно буде вивезти на сміттєзвалища, привести до ладу території, які не входять до сфери підпорядкування старостинських округів. Попри це, чимало роботи вистачає і в місті Сокиряни, де фахівці комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» вже понад місяць працюють над розчищенням місцевого парку відпочинку, кладовища та інших територій загального користування. Окрім того, щоденно потрібно підтримувати належний санітарний стан і на території самого міста.

При цьому подив та відверте нерозуміння викликають гори сміття, які хтось спокійно викинув просто перед церквою в місті Сокиряни, яка розташована на «Тій горі». Розкидані пластикові пляшки та побутове сміття, рештки від минулорічного урожаю та купа гілля – такий краєвид мають змогу спостерігати жителі масиву, прихожани церкви та звичайні перехожі. Мабуть той, хто звозить сміття з власного обійстя до церкви планує, що його приберуть працівники комунальних служб, а може інші жителі чи діти зі шкіл міста?

Перш ніж вимагати європейського життя - потрібно виховати європейця в собі: чесно сплачувати податки; не порушувати правила дорожнього руху; не кидати на землю сигаретні недопалки; не порушувати встановлені норми та правила; і найголовніше – самому прибирати власне сміття.

Адже чисто не там де прибирають, а там – де не смітять!

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь