Розпочалась нерестова заборона на вилов риби

Дата: 06.04.2021 15:52
Кількість переглядів: 479

 

 

На рибогосподарських водних об’єктах з 01 квітня 2021 року розпочалась щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов риби. Відповідні заходи проводяться з метою збереження вітчизняних рибних ресурсів і створення сприятливих умов для нересту риб.

Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Чернівецькій області, на внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах в межах Чернівецької області та Дністровському водосховищі в межах Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської і Вінницької областей встановлено наступні терміни весняно-літньої нерестової заборони:

– на річці Дністер та Дністровському водосховищі з усіма притоками – з 01 квітня до 09 червня (включно) 2021 року;

– в усіх інших річках та їх кореневих водах – з 01 квітня до 19 травня (включно) 2021 року;

– придаткових системах водойм – з 01 квітня до 29 червня (включно) 2021 року.

Під час нересту ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ проведення днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних, видобуток піщано-гравійної суміші та інших робіт, що можуть негативно впливати на проходження нересту водних біоресурсів. Також, на ділянках, що визначені нерестовищами ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ пересування всіх плавзасобів, окрім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та рятувальних служб на місцях, за винятком установлених суднових ходів.

Як виняток, в нерестовий період ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ здійснення любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком чи спінінгом з берега на спеціально відведених Управлінням Державного агентства рибного господарства у Чернівецькій області ділянках водойм, з дотриманням добової норми вилову – до 3 кг на людину.

До того ж, порушення правил рибальства в даний період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 Кримінального кодексу України. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Крім штрафу за незаконний вилов правопорушнику нараховується сума компенсації за нанесенні збитки за кожну виловлену рибу, незалежно від її розміру і ваги. Так, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 21.11.2011 встановлено штрафні санкції у таких сумах: судак – 510 грн, сом – 425 грн, щука – 340 грн, короп – 306 грн, білий амур, товстолоб – 255 грн, плоскирка, синець – 85 грн, карась, окунь і верховодка – 17 грн, лящ –

170 грн, линь - 119 грн, краснопірка - 68 грн, подуст - 34 грн.

Жителі Сокирянщини, закликаємо вас бути свідомими і не порушувати правил рибальства та норм чинного законодавства!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь