Учасники АТО, які мешкають на території громади, обов’язково повинні першочергово отримати земельні ділянки – Василь Козак

Дата: 09.04.2021 15:23
Кількість переглядів: 551

 

Питання надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції є вкрай важливим та актуальним для Сокирянської територіальної громади. Законодавство України передбачає систему пільг для учасників бойових дій та прирівняних до них осіб, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.

З часу створення Сокирянської територіальної громади у складі 20 населених пунктів, до міської ради звернулися більше сорока учасників антитерористичних операцій з проханням отримати у власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. В ході вивчення питання можливості забезпечення учасників антитерористичної операції земельними ділянками, органи місцевого самоврядування зіткнулися з проблемою відсутності достатньої кількості вільних площ, аби задовольнити запит кожного учасника бойових дій. Адже, в результаті обстеження земельних ділянок, які знаходяться у комунальній власності громади, було виявлено, що значна частина з них не підлягає обробітку і суперечить вимогам Закону України «Про охорону земель».

Тож, на виконання Указу Президента України «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та з метою забезпечення учасників АТО, які проживають на території громади, земельними ділянками

для ведення особистого селянського господарства, Сокирянська міська рада звернулась до Чернівецької обласної державної адміністрації та Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області з проханням передати з державної у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення, що були включені до переліку земельних ділянок для продажу права на земельних торгах.

Головне управління Держгеокадастру в Чернівецькій області відмовило у задоволенні звернення аргументувавши тим, що земельні ділянки включені до переліку земель державної чи комунальної власності або прав на них, які виставлені на земельні торги.

Питання забезпечення потреб вказаної категорії осіб перебуває на контролі Сокирянської міської ради та у разі наявності вільних земельних ділянок буде вирішено першочергово.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь