Актуальні питання у сфері земельних відносин та сплати податків обговорено з жителями сіл Михалкове, Вітрянка та Кулішівка

Дата: 09.04.2021 16:02
Кількість переглядів: 432

Фото без опису

09 квітня, перший заступник міського голови Іван Гангал спільно із начальником відділу муніципальної інспекції Іваном Варчуком спілкувалися із жителями сіл Вітрянка, Михалкове та Кулішівка щодо актуальних питань у сфері земельних відносин та оподаткування. Участь в обговоренні також взяли старости населених пунктів Михайло Зелінський та Анатолій Білоткач.

В ході зустрічі із власниками і користувачами земельних ділянок (паїв) та сільгоспвиробниками, розглянуто проблеми використання земельних ділянок і сплати податків власниками, особами, які орендують землю, а також громадянами, які використовують земельні ділянки без оформлення договорів оренди. Наголошено на необхідності законного використання земельних ділянок, оформлення відповідних договорів оренди, а також документів на землю.

«Всі жителі громади мають бути рівними перед законом. Власники землі повинні її оформити. Якщо земля здається в оренду – укласти договір оренди і сплачувати податки. Не може бути так, що одні люди землею користуються, сплачують податки і за користування землею, і за прибуток, отриманий від реалізованої продукції, а інші – обробляючи десятки гектарів площ – не сплачують до бюджету жодної копійки» - пояснює перший заступник міського голови Іван Гангал. У зв’язку із відсутністю сплати податків, в тому числі і за користування землею, місцевий бюджет Сокирянщини недоотримує мільйони гривень, які повинні бути використані виключно на користь жителів громади. На ремонт садочків і шкіл, на забезпечення належного харчування в закладах освіти та охорони здоров’я, на утримання Сокирянської лікарні, яка, як показує час, є чи не найважливішим об’єктом соціальної сфери Сокирянщини. Тепер ми маємо розраховувати тільки на самих себе і працювати над розвитком громади спільно» - зазначає перший заступник міського голови Іван Гангал.

Окрім того, звернуто увагу на те, що власникам сертифікатів на право земельного паю потрібно оформити право власності на земельну ділянку до 2025 року. Сертифікат - це документ, який лише посвідчує право особи на земельну частку (пай), яке необхідно належним чином оформити. Згідно змін, внесених до законодавства України, 1 січня 2025 року незатребувані ділянки – тобто належним чином не оформлені, будуть визнані безхазяйними і передані у комунальну власність територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь