Сокирянський міський голова Василь Козак провів апаратну нараду з працівниками міської ради

Дата: 09.04.2021 17:16
Кількість переглядів: 513

Фото без опису

В ході наради заслухано результати роботи відділу регулювання земельних відносин та екології Сокирянської міської ради, а також центру надання адміністративних послуг.

Як зауважила начальник відділу регулювання земельних відносин та екологія Наталя Ожеван, наразі фахівцями відділу спільно з іншими профільними структурними підрозділами міської ради та службами, здійснюється розробка систематизованої бази даних землекористувачів Сокирянської громади. Як уже повідомлялось раніше, інформаційна система створюється для того, аби впорядкувати облік земель, які наявні в населених пунктах, а також їх власників, для того, аби землі використовувались законно і за це сплачувались податки. Відділом врегульовано процес прийому документів від громадян на оформлення землі. Поряд з цим, фахівці зауважують, що до розгляду беруться ті заяви, які мають відповідне погодження старости населеного пункту, а також документи про сплату податку за землю та нерухомість за відповідний період.

Відтак, начальник відділу регулювання земельних відносин Наталя Ожеван, зазначила, що людина, яка має намір отримати земельну ділянку, має звернутись до Центру надання адміністративних послуг або старостинського округу з заявою і відповідним пакетом документів, які передаються до відділу регулювання земельних відносин та екології. Після проведення перевірки відповідності документів вимогам чинного законодавства, вони спрямовуються на резолюцію міському голові та на розгляд постійної комісії міської ради у сфері земельних відносин. Отримавши погодження постійної комісії, проекти рішень, стосовно поданих заяв, виносяться на розгляд сесії міської ради. Трапляються випадки, коли заяви та подані документи не отримують погодження постійної комісії міської ради. Такі звернення відправляються відділу регулювання земельних відносин на доопрацювання та виносяться на розгляд наступної сесії міської ради.

Особливу увагу звернуто на питання необхідності оформлення землі власниками і користувачами та сплати податків. «Кожен з нас має розуміти, що земля і нерухомість – одні з основних джерел наповнення бюджету громади. Люди повинні усвідомити, що землю потрібно використовувати чесно і сплачувати податкові зобов’язання. Краще це зробити свідомо і самостійно. Є механізми, які дозволяють врегулювати всі ці питання і їх буде застосовано. Проте, саме від рівня нашої свідомості залежить успішний розвиток громади» - зазначив Василь Козак.

Нині, на рівні держави, існують програми, які передбачають підтримку сфери сільського господарства. Використовувати їх може тільки офіційний сільськогосподарський виробник. Тому, власникам землі та садів рекомендовано обрати зручну для себе систему оподаткування, зареєструватись платником податків та здійснювати відповідні відрахування до бюджету.

Окрім того, обговорено питання функціонування та прийому громадян Центром надання адміністративних послуг. Василь Козак звернув увагу керівників структурних підрозділів на якісному та оперативному наданні послуг громадянам. «Якщо людина прийшла до вас зі своєю проблемою – вона має її вирішити» - наголосив міський голова.

Василь Козак доручив фахівцям вивчити питання запровадження надання на базі ЦНАПу Сокирянської міської ради послуг з виготовлення паспортів громадянина України та закордонного паспорта, посвідчення водія, інших дозвільних документів.

Йшлося й про державну реєстрацію землі та нерухомого майна. Василь Козак наголосив державним реєстраторам Центру надання адміністративних послуг на необхідності неухильного дотримання норм чинного законодавства при здійсненні реєстрації вказаних об’єктів. «Я не дозволю, щоб на території громади було незаконно порушено права громадянина чи підприємства. Особливо без іх відома» - наголосив міський голова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь