Звернення Сокирянського міського голови Василя Козака з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів

Дата: 11.04.2021 10:19
Кількість переглядів: 644

Шановні жителі Сокирянської громади!

11 квітня – особлива дата в історії багатьох країн світу. Вона нагадує нам про події, які не маємо права забути. Сьогодні ми доземно вклоняємося мужнім людям, які пройшли крізь пекло гітлерівських катівень, вшановуємо скорботну пам’ять загиблих.

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день, 76 років тому, в’язні найбільшого нацистського концтабору Бухенвальд, підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців. Мільйони наших земляків, пройшли важкий життєвий шлях в нацистській неволі, пережили зневагу, голод, тяжку працю. Тисячі полонених, серед яких кожна четверта дитина, так і не дочекались свого визволення та загинули у насильницьких таборах. Розум не сприймає статистики і втрат серед мирного населення. Але душа кожного українця болить за непрожите життя, нездійснені мрії тих, хто загинув в лютому, жорстокому коловороті концентраційних таборів.

Сьогодні ми з болем у серці згадуємо тих, хто навіки залишився за колючим дротом гітлерівських катівень, низько вклоняємося перед мужніми людьми, які наперекір усім смертям зуміли вистояти у фашистському полоні.

Історія жертв нацистських переслідувань – це жахи війни, страждання на чужині. Не зважаючи на тяжкі випробування, ці сильні духом люди гідно пройшли свій тернистий шлях. Їхні біографії– це справжні уроки мужності для молодого покоління.

Найкращою шаною тим, хто загинув, має бути пам’ять про них та молитва, а тим, хто залишився живим – повсякденна турбота. Пам’ятаймо, що серед нас живуть люди, які пройшли пекло війни, знущань та коцентраційних таборів.

Вічна пам'ять загиблим, вічна слава живим!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь