Василь Козак обговорив питання реєстрації майна та землі з нотаріусами Сокирянщини

Дата: 14.04.2021 12:31
Кількість переглядів: 509

 

Напрямки співпраці між виконавчими органами Сокирянської міської ради та нотаріусами, які здійснюють діяльність на території Сокирянщини, обговорено на зустрічі міського голови Василя Козака з приватними та державними нотаріусами. До участі в обговоренні долучились заступник міського голови Оксана Бабій, начальник відділу регулювання земельних ресурсів Наталя Ожеван та начальник відділу податків і зборів з юридичних осіб Альбіна Гладка.

Зокрема, йшлося про питання оформлення права власності на майно відмінне від земельної ділянки. Як зауважує міський голова Василь Козак, оформляючи у нотаріуса своє право власності на майно – житловий будинок чи іншу нерухомість, громадянин не розуміє, що він отримав у власність виключно житловий будинок, а не земельну ділянку.

При цьому не завжди людина має змогу оформити право власності на дану земельну ділянку, оскільки вже використала своє право безоплатної приватизації. У такому разі людям потрібно пояснювати всі ці аспекти, і перед тим як оформляти право власності на житловий будинок чи нерухоме майно, має бути зареєстроване право на земельну ділянку (власність або оренда). Витяг з Державного земельного кадастру, в якому зазначається кадастровий номер земельної ділянки, не визначає права власності або користувача.

«Людина має бути повідомлена про те, що у разі придбання майна, землю вона має приватизувати, якщо не використала право безоплатної приватизації, купити або взяти в оренду. Неприпустимо, аби жителі громади ходили від однієї інстанції до іншої і не могли знайти краю, як вийти з тієї чи іншої ситуації» - наголошує Василь Козак.

Відтак, представники міської ради та нотаріуси дійшли згоди стосовно необхідності роз'яснення населенню особливостей чинного законодавства, щодо оформлення документів на майно та землю.

Окрім того, міський голова звернув увагу на питання державної реєстрації права на землю та нерухоме майно. Василь Козак наголосив на необхідності неухильного дотримання норм чинного законодавства при здійсненні реєстрації вказаних об’єктів. «Я не дозволю, щоб на території громади здійснювалися будь-які незаконні дії по відношенню до громадян та підприємств під час реєстрації та перереєстрації їх прав» - зауважив міський голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь