Під головуванням міського голови Василя Козака відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 15.04.2021 14:03
Кількість переглядів: 456

 

Сьогодні, 15 квітня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Василя Козака. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Іван Гангал, секретар міської ради Любов Степаненко, заступник міського голови Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, старости, в.о. старост населених пунктів громади, начальники структурних підрозділів міської ради.

Члени виконавчого комітету заслухали та обговорили питання порядку денного, які стосуються різних сфер життєдіяльності громади. Зокрема, йшлося про стан надання соціальних послуг одиноким пристарілим громадянам працівниками Територіального центру соціального обслуговування Сокирянської міської ради. Соціальні послуги тут надаються на платній та безоплатній основі. Як поінформувала директор установи Наталія Гановська, у першому кварталі 2021 року відділення терцентру надали допомогу 1216 громадянам. Свою діяльність територіальний центр проводить через чотири структурних підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома; денного перебування для осіб похилого віку та інвалідів; організації надання адресної натуральної та грошової допомоги; відділення стаціонарного догляду для постійного та тимчасового проживання громадян. В поточному році при терцентрі створено п’яте відділення – Центр соціальних служб. Як зазначив міський голова Василь Козак, - «Люди, які належать до категорії одиноких непрацездатних громадян, повинні бути під постійним контролем профільних служб та мати все необхідне для належного життя».

Також розглянуто питання, які раніше було обговорено на засіданні комісії з питань захисту прав дитини. Зокрема, про підтвердження місця проживання дітей з матір’ю для їх тимчасового виїзду за кордон, про надання дозволу на реєстрацію народження дитини та присвоєння прізвища батька, а також про встановлення опіки жителями громади над малолітньою дитиною, позбавленою батьківського піклування.

В ході засідання вирішено питання про присвоєння, зміну та коригування поштових адрес, відповідно до звернень громадян, а також затверджено Інструкцію з діловодства у виконавчих органах Сокирянської міської ради. Міський голова Василь Козак наголосив на необхідності фіксування терміну дії дозвільних документів та зазначив на деяких аспектах ведення документації старостами населених пунктів.

Також надано дозвіл на видалення дерев у Коболчинському старостинському окрузі – на території закладу загальної середньої освіти та у місті Сокиряни – на території місцевого стадіону, оскільки насадження вичерпали свої природні ресурси та можуть становити небезпеку для перехожих.

Члени виконавчого комітету міської ради погодили встановлення режиму роботи автомобільної мийки, відповідно до звернення жителя громади, погодили питання надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, в рамках реалізації Комплексної програми «Турбота», а також обговорили внесення змін до міського бюджету на 2021 рік.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь