Для оформлення документів на отримання соціальних допомог жителі громади можуть звертатись у старостинські округи

Дата: 15.04.2021 15:13
Кількість переглядів: 450

 

Як уже повідомлялось раніше, з метою надання адміністративних послуг соціального характеру мешканцям територіальних громад із застосуванням електронного документообігу, Міністерством соціальної політики України впроваджено програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

«Соціальна громада» - програмний продукт, за допомогою якого справи в цифровому вигляді передаються від громад до органів соціального захисту населення районних державних адміністрацій для призначення допомог. Електронні копії документів, прийняті через «Соціальну громаду», одразу направляються до управління соціального захисту населення, що дозволяє скоротити час прийняття рішення майже вдвічі. Через програмний комплекс мешканці громад можуть оформити низку соціальних послуг, зокрема найпопулярніші серед населення – житлові субсидії, пільги, допомоги та виплати тощо.

Сокирянська територіальна громада також під’єдналась до платформи «Соціальна громада». Модулі шифрування – доступу до програмного комплексу отримали й старостинські округи. Відтак, для призначення соціальних допомог (житлові субсидії, пільги тощо) громадяни можуть звернутись, з відповідними документами, до старостинського округу, де фахівець із соціальних питань їх опрацює та надішле до управління соціального захисту населення при допомозі електронних сервісів. Також за отриманням вказаних послуг люди можуть звертатись і до Центру надання адміністративних послуг міської ради.

Поряд з цим, Центр надання адміністративних послуг виконує функції з реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації. У старостинських округах функції з оформлення прописки і виписки виконують старости населених пунктів громади. Реєстрація місця проживання здійснюється у день подання громадянином документів. Реєстрація за заявою особи може бути здійснена органом реєстрації з одночасним зняттям з попереднього місця проживання. У разі, якщо громадянин не може самостійно звернутися до органу реєстрації, вона може бути здійснена за зверненням його законного представника, або представника на підставі довіреності, посвідченої в установленому законом порядку.

Нагадуємо, що відповідно до рішення виконавчого комітету Сокирянської міської ради від 26.01.2021 «Про уповноваження старост на вчинення нотаріальних дій» та Закону України «Про нотаріат» на старост покладено обов’язки щодо вчинення низки нотаріальних дій у старостинських округах громади, серед них і оформлення довіреностей.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь