Учасники антитерористичної операції, які проживають у місті Сокиряни, отримають у власність земельні ділянки

Дата: 16.04.2021 15:10
Кількість переглядів: 503

З часу створення Сокирянської територіальної громади у складі 20 населених пунктів, до міської ради надійшла чимала кількість звернень від учасників антитерористичної операції з проханням отримати у власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. Законодавство України передбачає систему пільг для учасників бойових дій та прирівняних до них осіб, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.

Відтак, більше сорока учасників бойових дій, серед яких 11 жителів міста Сокиряни, подали відповідні документи до органу місцевого самоврядування для отримання земельних ділянок у власність. Учасники антитерористичної операції, які проживають у центрі територіальної громади, наголошують на тому, що вони неодноразово зверталися до Сокирянськоъ мыськоъ ради минулого скликання із заявами щодо виділення земельних ділянок, однак, вільних площ для атовців так і не знайшли.

"За наявності вільних земель, учасники АТО/ООС першочергово повинні отримати земельні ділянки" - наголошує Сокирянський міський голова Василь Козак.

Відтак, під час проведення інвентаризації земель комунальної власності сільськогосподарського призначення, спеціалісти відділу регулювання земельних відносин все ж знайшли в місті Сокиряни масив, з якого можна забезпечити землями 12 учасників бойових дій. Фахівцями виявлено 12 гектарів землі комунальної власності, яка незаконно оброблялася сільськогосподарським підприємством. Про факт порушення вже повідомлено правоохоронні органи.

Днями, начальник відділу регулювання земельних відносин та екології Наталя Ожеван за участю проектної організації, а також учасників антитерористичної операції здійснили виїзд на масив з метою візуального обстеження. За дорученням Сокирянського міського голови Василя Козака, проектною організацією буде встановлено межі земельних ділянок та найближчим часом, методом жеребкування, кожен учасник антитерористичної операції, який проживає у Сокирянах, зможе отримати у власність землю для ведення особистого селянського господарства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь