Заклади загальної середньої освіти міста Сокиряни отримали нові комп'ютери для потреб освітнього процесу

Дата: 20.04.2021 15:57
Кількість переглядів: 478

 

Секретар міської ради Любов Степаненко спільно з начальником відділу освіти Галиною Рябко та головою профспілки працівників освіти Сокирянської громади Анатолієм Полонко відвідали Сокирянську гімназію та заклад загальної середньої освіти №1 міста Сокиряни та вручили керівникам установ портативні комп’ютери. Надала техніку Чернівецька обласна організація профспілки працівників освіти і науки.

Як зауважив Анатолій Полонко, влада громади робить великий внесок у розвиток освіти на Сокирянщині, сприяє оновленню закладів, створює належні умови для навчання та виховання підростаючого покоління, роботи педагогів. Відтак, Чернівецька обласна організація профспілки працівників освіти і науки та її керівник Богдан Чортик, вирішили допомогти у оновленні матеріально-технічної бази закладів освіти новою комп’ютерною технікою.

В школі №1 міста Сокиряни для роботи голови профспілки працівників установи виділено окреме приміщення, в якому за кошти місцевого бюджету нещодавно зроблено сучасний ремонт. Чернівецька обласна профспілкова організація придбала меблі для облаштування приміщення, яке буде використовуватись не тільки для потреб шкільної профспілкової організації, але й для емоційного розвантаження педагогів.

В ході робочого візиту, секретар міської ради Любов Степаненко поспілкувалась з керівниками установ, поцікавилась ходом підготовки учнів до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, результатами онлайн-навчання. Обговорено також і проблемні питання, які турбують директорів освітніх закладів.

Зокрема, в Сокирянській школі №1, на уроках інформатики, діти займаються за комп’ютерами, які технічно застарілі та не відповідають потребам учнів. Невідкладного ремонту потребують класні кімнати та внутрішні приміщення закладу. «Наразі, найголовніше – це система опалення закладу» - зауважує директор школи Олексій Козловський, якщо на першому поверсі ще хоч трохи тепло, то верхні поверхи майже не опалюються».

В одному з кабінетів закладу на стіні розміщено табличку з надписом: «Єдиний спосіб зробити щось дуже добре – любити те, що ти робиш». Шкода, що найкращий заклад освіти колишнього Сокирянського району, на який рівнялись всі школи, який був прикладом успіху та розвитку, не став результатом великої роботи міської ради попереднього скликання.

Секретар міської ради Любов Степаненко зазначила, що в поточному році планується, в першу чергу, приділити увагу закладам освіти міста Сокиряни. «Міський голова Василь Козак наголошує на тому, що в школі №1 міста має бути повністю замінено систему опалення, утеплено та облаштовано фасад, замінено дах» - зазначила Любов Іванівна. «Окрім того, що на сферу освіти спрямовано переважну частину бюджету громади, міський голова Василь Козак працює над тим, аби додатково залучити кошти державного бюджету» - додала вона. Керівник відділу освіти Галина Рябко зауважила, що проект капітального ремонту школи №1 міста Сокиряни, із впровадженням енергозберігаючих технологій, вже розроблено фахівцями.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь