Питання сплати податків за нерухоме майно та землю обговорено з жителями сіл Білоусівка та Коболчин

Дата: 20.04.2021 16:58
Кількість переглядів: 521

 

Сьогодні, 20 квітня, перший заступник міського голови Іван Гангал, начальник відділу муніципальної інспекції міської ради Іван Варчук та представники податкової служби зустрілись з жителями сіл Білоусівка та Коболчин.

Як уже повідомлялось раніше, відповідні зустрічі проводяться в населених пунктах громади для того, аби надати роз’яснення людям стосовно вимог чинного законодавства щодо користування землею та сплати податків. Участь у обговоренні також взяли старости населених пунктів Іван Яхневич та Іван Якубовський.

Зокрема, власникам земельних ділянок та користувачам землі зауважено на тому, що згідно змін до земельного законодавства, до 01 січня 2025 року всім громадянам необхідно оформити право власності на земельні ділянки, якими вони користуються. Особливо це стосується власників земельних сертифікатів. Як зауважують фахівці, сертифікат - це документ, який лише посвідчує право особи на земельну частку (пай), яке необхідно належним чином оформити. З 1 січня 2025 року незатребувані ділянки – тобто належним чином не оформлені, будуть визнані безхазяйними і передані у комунальну власність територіальної громади.

Окрім того, жителям сіл Білоусівка та Коболчин було роз’яснено порядок оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. Представники податкової служби зазначають що об'єктом оподаткування є житлові та нежитлові приміщення, в тому числі і їх частки. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховується на загальну площу нежитлової нерухомості – з першого квадратного метра, а на загальну площу житлової нерухомості – на квартири площею понад 60 квадратних метрів та житлового будинку площею понад 120 квадратних метрів.

Звернуто увагу також на необхідність оформлення права користування земельними ділянками, а також податків за землю та ПДФО отриманих від реалізованої продукції.

«Утримання всієї громади тепер покладено на місцевий бюджет. Держава зменшила дотації на охорону здоров’я та освіту Сокирянщини майже на тридцять мільйонів. Експерти порахували, що ці кошти ми маємо заробити самі і вказали на конкретні джерела наповнення бюджету. Тому рівень життя громади напряму залежить саме від нас – жителів громади» - зазначив перший заступник міського голови Іван Гангал. «Людина, яка обробляє великі площі землі, реалізує продукцію та отримує прибуток, користується землею – має сплачувати податки до місцевого бюджету. І це не чиясь вигадка чи бажання, це умови, які нам поставила держава. Якщо ми всі разом не будемо свідомо поповнювати бюджет – Сокирянська громада не матиме перспективи розвитку» - додав Іван Володимирович.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь