15 жителів міста Сокиряни - учасників антитерористичної операції на Сході України отримають земельні ділянки

Дата: 21.04.2021 11:21
Кількість переглядів: 503

 

Як уже повідомлялось раніше, з часу створення Сокирянської територіальної громади у складі 20 населених пунктів, до міської ради надійшла чимала кількість звернень від учасників антитерористичної операції стосовно отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Це, загалом, понад 40 звернень, з яких вже 17 – від жителів міста Сокиряни.

Як зауважує міський голова Василь Козак, за наявності вільних масивів, учасники АТО/ООС першочергово повинні отримати гарантовану землю. Під час проведення інвентаризації земель комунальної власності сільськогосподарського призначення, спеціалісти відділу регулювання земельних відносин виявили в місті Сокиряни масив площею 12 гектарів. Це землі комунальної власності, яка незаконно оброблялась сільськогосподарським підприємством. За дорученням міського голови Василя Козака, вказані земельні ділянки, буде надано учасникам АТО/ООС, згідно поданих звернень.

За інформацією начальника відділу регулювання земельних відносин та екології Наталії Ожеван, фахівцями відділу проведено визначення місця розташування земельних ділянок - шляхом жеребкування між учасниками бойових дій.

Наразі, спеціалістами відділу готуються відповідні документи для здійснення поділу земельного масиву на частини, з метою подальшої видачі їх учасникам бойових дій для ведення особистого селянського господарства.

Однак, як зауважують фахівці, користуватись земельними наділами чи здійснювати з ними будь-які господарські дії можна буде тільки після отримання документів на право власності кожним учасником АТО.

Питання задоволення звернень учасників антитерористичної операції на Сході України, які вже звернулись до органу місцевого самоврядування, перебуває на постійному контролі керівництва міської ради та її структурних підрозділів. У разі наявності вільних земельних масивів, звернення учасників війни на Сході будуть задоволені першочергово.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь