До уваги сільськогосподарських товаровиробників Сокирянщини! У 2021 році передбачена державна підтримка агропромислового комплексу

Дата: 21.04.2021 16:52
Кількість переглядів: 660

Фото без опису

Сільськогосподарські товаровиробники у 2021 році отримають державну підтримку. А саме – часткову компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

Одержувачами бюджетних коштів є юридичні та фізичні особи – підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів, вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше 75 % вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно, а новоутворених сільськогосподарських товаровиробників, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, - за результатами кожного окремого періоду.

Часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання, вартість яких зазначена в актах приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через уповноважений банк у розмірі 25% вартості (без урахування податку на додану вартість) – за придбані техніку та обладнання).

Загальна сума держпідтримки в одні руки обмежена – не більше 10 тисяч розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року, на одного виробника сільськогосподарської продукції (у тому числі - пов’язаних з ним осіб).

Бюджетні кошти спрямовуються на забезпечення сільськогосподарських товаровиробників вітчизняною технікою та обладнанням для агропромислового комплексу шляхом здійснення часткової компенсації вартості техніки  та обладнання, що закуплені у вітчизняних виробників та/або їх дилерів.

Для отримання державної підтримки, учасники:

не повинні мати порушених справ про банкрутство, не бути банкрутами, а також не перебувати на стадії ліквідації;

не мати на перше число місяця, в якому буде прийматись рішення щодо здійснення виплат, простроченої більше ніж 6 місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС.

Для того, щоб отримати часткову компенсацію, необхідно:

ознайомитись із Переліком техніки та обладнання на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України;

https://www.me.gov.ua/Documents/List?lang=uk-UA&id=db6ade26-b223-4214-9caf-b9f8b73b4d28&tag=KomisiiaZFormuvanniaPerelikuVitchiznianoiTekhnikiTaObladnanniaDliaAgropromislovogoKompleksuVartistYakikhChastkovoKompensutsiaZaRakhunokKoshtivDerzhavnogoBiudzhetu

визначитись із необхідною технікою та обладнанням заводу-виробника або його постачальника, що входить до вказаного Переліку;

здійснити оплату за техніку чи обладнання через уповноважений банк;

подати до уповноваженого банку, через який здійснено оплату техніки та обладнання, заявки та підтвердні документи щодо їх придбання.

Форма заявки для отримання часткової компенсації визначається Мінекономіки. Уповноважені банки формують реєстр сільськогосподарських товаровиробників, які придбали техніку та обладнання, і щомісяця до 10 числа подають його в електронному та паперовому вигляді до Мінекономіки.

Мінекономіки перераховує бюджетні кошти з рахунка, відкритого у Казначействі, уповноваженим банкам.

Окрім того, програма державної підтримки агропромислового комплексу у 2021 році передбачає також:

Фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;

Фінансову підтримку розвитку, садівництва, виноградарства та хмелярства;

Фінансову підтримку розвитку фермерських господарств;

Державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

 Крім основних програм підтримки передбачено низку нових програм з бюджетом у 500 млн грн.:

Державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції;

Державна підтримка зрошення;

Підтримка органічного виробництва;

Державна підтримка розвитку картоплярства;

-    Державна підтримка сільгоспвиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь