Відбулась чергова, шоста сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання

Дата: 22.04.2021 14:45
Кількість переглядів: 566

 

Під керівництвом Сокирянського міського голови Василя Козака, сьогодні, 22 квітня, відбулась шоста сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання. Засідання розпочалось із урочистих вітань та нагороджень грамотами Сокирянської міської ради начальника міського відділення поштового зв’язку м.Сокиряни Чернівецької дирекції АТ «Укрпошта» Ніни Кушнір та голови Сокирянської організації ветеранів Ніни Бурденюк. З найкращими словами побажань та подяки за багаторічну сумлінну працю, з нагоди днів народження виступив міський голова Василь Козак.

За участю виконавчого комітету, депутатів міської та районної рад, керівників структурних підрозділів та засобів масової інформації, розглянуто та ухвалено рішення щодо низки важливих питань із різних сфер життєдіяльності громади.

Зокрема, визнано повноваження депутата Сокирянської міської ради VІІІ скликання Олександра Чебана, обраного від Чернівецької обласної партійної організації Аграрної партії України. У зв’язку із достроковим припиненням депутатських повноважень Михайлом Зелінським, старостою Вітрянського старостинського округу, Олександр Чебан є наступним у виборчому списку депутатів до Сокирянської міської ради. Відтак, новозатвердженому депутату урочисто вручено символічний значок та посвідчення депутата. Відповідно, у зв’язку із оновленням депутатського складу міської ради, на шостій сесії ухвалено зміни до рішення першої сесії «Про утворення постійних комісій Сокирянської міської ради VІІІ скликання» та затверджено символіку територіальної громади.

В ході засідання також прийнято рішення про об’єднання старостинських округів. Зокрема, депутати проголосували за об’єднання Василівського, Волошківського та Ожівського старостинських округів громади із адміністративним центром у селі Василівка. Старостою Василівського старостинського округу затверджено Раїсу Миколаївну Шевчук, яка раніше обіймала посаду старости Ожівського старостинського округу.

Під час чергового засідання сесії міської ради, також внесено зміни в «Програму безпеки на території Сокирянської міської територіальної громади на 2021-2023 роки». Зокрема, що стосується покращення матеріально-технічного забезпечення поліцейських, які працюватимуть на благо Сокирянщини, в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади». Внесено зміни і до рішення 41 сесії Сокирянської міської ради сьомого скликання «Про Програму природоохоронних заходів місцевого значення на 2018-2021 роки» - збільшено загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми у 2021 році.

Низку важливих рішень ухвалено й щодо раніше розглянутих питань на постійних комісіях міської ради. Зокрема, які стосуються сфер освіти та земельних відносин.

Також, затверджено Положення про організацію та проведення виїзної (виносної) торгівлі, надання послуг у сфері відпочинку та розваг, ярмаркових заходів на території Сокирянської громади. Як зазначив міський голова Василь Козак, здійснення виїзної торгівлі на території Сокирянщини повинно бути чітко врегульованим, відповідно до вимог чинного законодавства та наголосив, що «ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб донести до людей необхідність сплати податків, адже, наповнивши місцевий бюджет, зможемо використовувати кошти виключно на благо громади». Також Василь Васильович зауважив, що пенсіонери будуть звільнені від сплати разового платежу за один день торгівлі, у разі реалізації ними сільськогосподарської продукції,вирощеної на власній присадибній ділянці.

Ухвалено на черговій сесії і ряд інших важливих рішень, зокрема й щодо внесення змін до міського бюджету на 2021 рік.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь