Сокирянський міський голова Василь Козак відвідав заклади освіти міста

Дата: 23.04.2021 15:09
Кількість переглядів: 443

 

Спільно з секретарем міської ради Любов’ю Степаненко, Василь Козак побував у закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Керівники міської ради ознайомились з умовами, створеними в установах, для навчання та виховання дітей. Зокрема, обговорено питання матеріально-технічного забезпечення закладів, а також проблеми, які потребують першочергового вирішення.

Як зауважує міський голова Василь Козак, заклади освіти міста Сокиряни, потребують покращення як матеріальної бази так і здійснення ремонту приміщень - як в середині, так і ззовні. «В поточному році, за підтримки народного депутата України Валерія Божика, на ремонт фасаду закладу дошкільної освіти «Барвінок» плануємо залучити кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Наразі, у зв'язку із відсутністю на покрівлі установи системи відведення дощової та талої води, фасад зазнав часткового руйнування, місцями посипалась облицювальна штукатурка. Особливо реконструкції та капітального ремонту потребує дах та фундамент закладу. «Залишити дитячий садочок в тому стані, в якому він є на даний час – не можливо, оскільки тут постійно перебувають діти» - наголошує Василь Козак. «Ми плануємо в поточному році зробити капітальний ремонт покрівлі дошкільної установи «Барвінок» із влаштуванням системи відведення стічних вод, пофарбувати фасад, укріпити фундамент та облаштувати його декоративною плиткою. Окрім того, передбачається здійснення благоустрою території та укладання тротуарної плитки» - зазначає міський голова.

Також в планах - заміна системи опалення закладу загальної середньої освіти міста Сокиряни №1. «Якщо на першому поверсі установи, хоч трохи тепло, то вище – взагалі не можливо перебувати в період низьких температур. Не розумію, як в таких умовах вчаться діти» - зауважив міський голова. Окрім того, передбачається утеплення та облаштування фасаду освітньої установи, а також заміна даху.

«Поступово ми оновимо всі заклади освіти міста Сокиряни. Оскільки це вартує чимало коштів, реалізувати всі проекти одразу немає можливості» - зазначає Василь Козак. «На сферу освіти спрямовано переважну частину бюджету громади, окрім того, ми працюємо над тим, аби додатково залучити кошти державного бюджету» - додає він.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь