Звернення Сокирянського міського голови Василя Козака з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 09:10
Кількість переглядів: 599

 

Шановні жителі Сокирянської територіальної громади!

Сьогодні, 26 квітня, виповнюється 35 років з того дня, коли сталась одна з найбільших в історії людства техногенних катастроф – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. З тієї ночі, коли «мирний атом», за лічені секунди, спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Ця аварія змінила долі мільйонів громадян, породила низку проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу.

На сьогодні Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності наших земляків, які, ризикуючи життям та здоров’ям, виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу радіації. У швидкоплинності подій ми все рідше згадуємо про ті страшні події. І з кожним роком стає менше людей, які були свідками тієї аварії та брали участь у її ліквідації. Але забути їх подвиг ми не маємо права.

Серед ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС була чимала кількість й наших земляків: пожежників, медиків, водіїв та представників інших професій. Низький уклін усім, хто ризикуючи життям брав участь у ліквідаційних роботах, і хто повертався до Чорнобиля вже відбувши свій термін, бо знали що вони там потрібні. Та світла пам’ять тим, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня.

Щира вдячність вам, шановні ліквідатори, за врятовану країну, за можливість жити й працювати, за жертовний подвиг та спасіння людства від ядерної стихії. Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя та мирного сьогодення, міцності духу, оптимізму, сімейного затишку, шани і поваги від людей та довгих і щасливих років життя!

Нехай ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь