«Трагічні дзвони Чорнобиля» на Сокирянщині

Дата: 26.04.2021 15:09
Кількість переглядів: 772

 

35 років тому Чорнобиль «з’їв» частину України, давши світу важливий урок. 26 квітня 1986 року маловідоме українське містечко перетворилось на місце трагедії всесвітнього масштабу, а життя мільйонів людей поділилось на різні частини - «до» і «після».

Сьогодні, у 35-ті роковини тих страшних подій у бібліотеці-філії села Романківці відбулась зустріч з ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які мешкають на території Сокирянської громади. Долучились до зустрічі і перший заступник міського голови Іван Гангал, начальник відділу культури і спорту міської ради Євген Пленгей, працівники бібліотечної системи.

Звуки скрипки пробудили в душах ліквідаторів тривожні спомини 35-річної давності. Кожен із запрошених гостей, поділився спогадами про ті страшні події та розповів присутнім про жахливі наслідки радіоактивного опромінення.

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС невтомний годинник відрахував хвилину мовчання у пам'ять про тих, хто загинув внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«На сьогодні Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності наших земляків, які, ризикуючи життям та здоров’ям, виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу радіації. У швидкоплинності подій ми все рідше згадуємо про ті страшні події. І з кожним роком стає все менше людей, які були свідками тієї аварії та брали участь у її ліквідації. Але забути їх подвиг ми не маємо права» - зазначив перший заступник міського голови Іван Гангал.

Наших земляків, які сьогодні вкотре згадали ті жахіття 1986-го, нагороджено Подяками міської ради.

Як повідомляють у відділі з питань соціального захисту населення міської ради, на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 203 жителя Сокирянщини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Всі вони користуються гарантованими державою пільгами.

35 роковини Чорнобильської трагедії – це черговий привід нагадати нам, що одне неправильне, невиважене, необдумане рішення може призвести до глобальної катастрофи. Історичний урок Чорнобиля – пам'ять, яка не згасає. І не вистачить слів, щоб сказати «дякую» тим, хто ліквідовував наслідки у той страшний 1986-й…


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь