До уваги жителів громади! Про порядок приватизації земельної ділянки під житловим будинком

Дата: 26.04.2021 17:12
Кількість переглядів: 598

 

        Якщо житловий будинок належить Вам на праві власності, проте земельна ділянка перебуває у вашому фактичному користуванні і право власності на неї не оформлено, необхідно здійснити наступне:

        1-й крок - звернутись до землевпорядної організації для розробки документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку з цільовим призначенням 02.01 - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. Відповідними спеціалістами буде проведено геодезичну зйомку території ділянки, будівель та споруд, які на ній розміщені. За цими результатами буде сформовано кадастровий план земельної ділянки.

2-й крок – складання технічної документації із землеустрою, а потім вносяться відомості до Державного земельного кадастру на основі вищевказаної документації.

3-й  крок – подання заяви встановленого зразка, яка передбачає певний перелік документів, до місцевого старостинського округу або ЦНАПу для прийняття рішення на сесії про затвердження технічної документації та передачу у власність земельної ділянки. Рішення сесії Сокирянської міської ради є підставою для реєстрації права власності на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

4-й  крок – реєстрація права власності на земельну ділянку у центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП).

При відчуженні житлового будинку право власності на земельну ділянку, на якій він розташований припиняється і переходить до нового власника житлового будинку, у разі якщо таке право зареєстроване.

Зазначимо, що кожному громадянину гарантовано законодавством право на разову приватизацію кожного виду цільового призначення.

          Відповідно до статті 121 Земельного кодексу України отримати безоплатно у приватну власність земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) можливо у таких розмірах: у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь