Залучити максимально можливі джерела фінансування для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти громади – Василь Козак

Дата: 27.04.2021 15:46
Кількість переглядів: 392

 

Сокирянська міська рада має бути учасником всіх державних програм та проектів, які передбачають залучення додаткових джерел фінансування у громаду, особливо це стосується сфери освіти – на цьому наголосив міський голова, в ході наради з працівниками відповідних структурних підрозділів міської ради, яка відбулась сьогодні за участю секретаря міської ради Любові Степаненко та заступника міського голови Оксани Бабій.

«Урядова програма “Спроможна школа для кращих результатів», програми, які передбачають видатки на покращення матеріально-технічної бази опорних закладів освіти, асигнування Державного фонду регіонального розвитку, державні та іноземні грантові програми повинні бути охоплені та представлені відповідними проектами Сокирянської міської ради» - зазначив Василь Васильович.

Відтак, профільні структурні підрозділи працюють над розробкою переліку закладів освіти, які першочергово необхідно облаштувати в поточному році, з тим, аби підготувати відповідні пакети документів та подати їх для участі у зазначених державних програмах.

Окрім того, звернуто увагу на необхідність здійснення ремонту під'їзних доріг до опорних закладів громади. Згідно рішення сесії міської ради це – Білоусівський, Василівський, Михалківський, Романковецький, Гвіздовецький та Шебутинецький ліцеї. Автошляхи, якими буде здійснюватись підвіз учнів до опорних навчальних закладів, повинні бути у відповідному стані – зазначив Василь Козак. Доручення щодо підготовки проектно-кошторисної документації на ремонт зазначених доріг надано керівникам профільних відділів та служб.

Нагадаємо, що в поточному році планується здійснити ремонт даху спортзалу Романковецького ліцею імені К.Ф.Поповича, ремонт покрівлі Селищанського навчально-виховного комплексу та Шебутинецького ліцею. Поряд з цим, передбачається оновити систему теплопостачання Гвіздовецького ліцею, а також замінити котли у Селищанському навчально-виховному комплексі та Шебутинецькому ліцеї.

Окрім того, планується здійснити капітальний ремонт покрівлі дошкільної установи «Барвінок» із влаштуванням системи відведення стічних вод, пофарбувати фасад, укріпити фундамент та облаштувати його декоративною плиткою, впорядкувати територію закладу.

Нагальним для вирішення є питання заміни системи опалення, утеплення фасаду та заміни даху закладу загальної середньої освіти №1 міста Сокиряни. Подано документи та проведено відповідні підготовчі процедури для здійснення капітального ремонту із впровадженням енергозберігаючих технологій та благоустрою території у Михалківському ліцеї.

Також в планах ремонт та реконструкція низки інших освітніх закладів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь