Стихійні сміттєзвалища – проблема, яку потрібно невідкладно вирішувати – Василь Козак

Дата: 27.04.2021 17:54
Кількість переглядів: 1745

 

Вже понад місяць на території Сокирянської громади проводяться заходи з благоустрою населених пунктів, впорядкування прибережних зон та лісосмуг, територій закладів освіти, культури, соціальної сфери. Чимало зусиль доводиться прикладати також й для прибирання стихійних сміттєзвалищ, які то тут, то там постійно виникають, а побутові відходи з них поширюються та розвіюються всією територією громади. Спільними зусиллями старост та населення, частково стихійні смітники вдалось прибрати та вивезти сміття до спеціально відведених у населених пунктах місць. Як зауважують фахівці, сміттєзвалища потрібно час від часу підгортати та обваловувати, з тим, аби запобігти рознесенню рештків побутових відходів за межі відведеної території. Однак, є смітники, які роками не впорядковувались та перебувають у дуже занедбаному стані.

Відтак, на шостій сесії Сокирянської міської ради, депутати прийняли рішення, за рахунок коштів вільного залишку спеціального фонду – надходжень від сплати екологічного податку, у сумі більше 86 тисяч гривень, спрямувати на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та облаштування паспортизованих смітників у населених пунктах громади. Для підгортання твердих побутових відходів використовується спеціальна техніка, яка надається в оренду приватним підприємством. Власного транспорту, який би міг використовуватись для цих цілей, у комунального підприємства «Сокиряни - благоустрій» немає. Хоча, як зауважують представники підприємства, раніше, на балансі установи, був відповідний транспортний засіб, який внаслідок недбалого поводження та невідповідного зберігання в зимовий період, в минулому році був виведений з ладу.

Як зазначає міський голова Василь Козак, виникнення стихійних сміттєзвалищ насамперед залежить від жителів населених пунктів та культури їх поведінки. «До того ж, у деяких старостинських округах сміття не впорядковувалось роками, тому навести там лад доволі складно» - додає міський голова.

Наразі, Сокирянська міська рада продовжує працювати над вирішенням проблеми несанкціонованих сміттєзвалищ, що утворюються на території громади та шукає всі можливі шляхи їх вирішення.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь