До уваги власників сертифікатів на право на земельну частку (пай)

Дата: 27.04.2021 17:58
Кількість переглядів: 492

 

Право на земельну частку (пай) засвідчується сертифікатом, власник якого має право володіти та користуватися своїм паєм. Оскільки сертифікат засвідчує лише право його власника на отримання земельної ділянки (а не право на саму ділянку), то цей документ не визначає меж земельної ділянки.

Для оформлення права власності на земельну ділянку (пай), громадянам необхідно здійснити такі дії:

1-й крок – звернутися до місцевого старостинського округу або ЦНАПу з заявою встановленого зразка, яка передбачає певний перелік документів, для прийняття рішення на сесії про надання дозволу на розроблення технічної документації.

2-й крок - звернутись до землевпорядної організації для розробки документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку з відповідним рішенням, сертифікатом та іншими документами.

3-й крок – складання технічної документації із землеустрою, потім вносяться відомості до Державного земельного кадастру на основі вищевказаної документації.

4-й крок – подання заяви встановленого зразка, яка передбачає певний перелік документів, до місцевого старостинського округу або ЦНАПу для прийняття рішення на сесії міської ради про виділення земельної частки (паю) в натурі (на місцевості). Рішення сесії Сокирянської міської ради є підставою для реєстрації права власності на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

5-й крок – реєстрація права власності на земельну ділянку у центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Зазначимо, що відповідно до Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» у разі, якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь