Членами виконавчого комітету Сокирянської міської ради обговорено низку важливих питань із різних сфер життєдіяльності громади

Дата: 12.05.2021 14:24
Кількість переглядів: 681

 

Сьогодні, 12 травня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету Сокирянської міської ради під керівництвом міського голови Василя Козака. До обговорення та вирішення питань порядку денного були запрошені секретар міської ради Любов Степаненко, заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, старости та керівники окремих структурних підрозділів.

Одним із перших, члени виконкому заслухали питання про підсумки роботи служби у справах дітей за І квартал поточного року, про що присутніх інформувала начальник служби у справах дітей Інна Мельник. Як зазначила Інна Борисівна, на обліку структурного підрозділу міської ради перебуває 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Впродовж І кварталу 2021 року проведено 11 рейдових виїздів, в ході яких обстежено умови проживання 43 дітей, які перебувають в сімейних формах виховання. За   виконанням    опікунами    (піклувальниками), прийомними батьками    своїх    обов’язків, служба у справах дітей здійснює постійний контроль, а саме: сім`ї відвідуються за місцем проживання, здійснюється контроль за навчанням дітей, станом їхнього здоров’я та вживаються заходи щодо захисту житлових та майнових прав. Окрім того, на обліку в службі у справах дітей перебуває 44 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах. «Між службою та старостами населених пунктів громади налагоджена співпраця щодо своєчасного виявлення таких діток та взяття їх на відповідний  облік, з тим, аби вчасно надати їм допомогу та, у разі необхідності, вилучити з несприятливого середовища» - зауважила Інна Мельник.

«Ми разом повинні слідкувати за тим, аби діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, були забезпечені всім необхідним» - зазначив міський голова Василь Козак та наголосив на необхідності посилення роботи щодо виявлення таких дітей. «Ці діти повинні мати все необхідне, безкоштовно харчуватись в школі, про їхні проблеми має знати староста, директор школи, класний керівник» - наголосив міський голова.

Прийнято рішення про уповноваження на вчинення нотаріальних дій та здійснення реєстрації місця проживання старост Вітрянського, Василівського та Михалківського старостинських округів.

Розглянуто членами виконкому і питання про визначення пішохідної зони по частині вулиць Шевченка та Центральної міста Сокиряни, адже тут, як зазначає міський голова Василь Козак, місце для прогулянок з дітьми, відтак рух транспорту може нести небезпеку для пішоходів. Як наголосив Василь Васильович, необхідно формувати центр громади, зробити його максимально комфортним для жителів та осучаснити.

На порядок денний було винесено питання про внесення змін до міського бюджету на 2021 рік. Також членами виконкому розглянуто низку звернень громадян.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь