Благоустрій території – це справа кожного жителя громади

Дата: 12.05.2021 17:27
Кількість переглядів: 1230

 

На засіданні виконавчого комітету Сокирянської міської ради, яке відбулось при міському голові Василю Козаку сьогодні, підведено підсумки проведення місячника санітарної очистки та благоустрою території громади. Участь у обговоренні взяли старости населених пунктів, а також керівники окремих структурних підрозділів міської ради та профільних служб громади.

Як зауважив перший заступник міського голови Іван Гангал, в рамках реалізації заходів місячника санітарної очистки та благоустрою населених пунктів Сокирянщини, було здійснено прибирання та озеленення територій закладів освіти, культури, охорони здоров’я, соціальної сфери, підприємств, установ та організацій. Вжито заходів щодо ліквідації несанкціонованих, а також здійснено обваловку та підгортання діючих сміттєзвалищ. Приведено у належний стан придорожні смуги, розчищено від порослі та сухостою узбіччя, здійснено побілку та розчищення дерев. Спільними зусиллями органів влади, профільних служб та державного підприємства «Сокирянське лісове господарство» прибрано від побутового сміття лісосмуги та місця відпочинку громадян. Старости населених пунктів, територією яких протікає річка Дністер, забезпечили прибирання та вивезення побутового сміття з прибережної зони.

«До впорядкування власних територій долучились і старости, і працівники підприємств, установ та організацій, і жителі населених пунктів» - зауважив Іван Володимирович. «На початку квітня місяця, коли ми об’їхали територію громади, сміття і побутові відходи були всюди і у великій кількості: в лісосмугах, на березі річки Дністер, в ярах і смугах відведення. Нині, спільними зусиллями, нам вдалось навести лад, привести територію громади до відповідного вигляду» - зауважив Іван Володимирович.

За словами керівників профільних служб, які днями здійснили об’їзд населених пунктів громади, найкращі результати у сфері благоустрою, показали старости Коболчинського, Михалківського, Братанівського, Олексіївського та Селищанського старостинських округів, які змогли організувати жителів згаданих населених пунктів, залучити підприємців до вирішення питань благоустрою. Приклад господарності також показали старости Корманського та Шебутинецького старостинських округів.

Як зазначає міський голова Василь Козак, необхідно проводити безперервну роботу над благоустроєм населених пунктів та повністю ліквідувати стихійні сміттєзвалища, адже їх на території Сокирянщини є чимало. «Однак, в першу чергу, благоустрій – справа рук кожного окремого жителя громади. Поки ми не навчимось вивозити сміття у спеціально відведені місця та прибирати за собою після відпочинку, будь-які зусилля старости, профільних служб, окремих громадян будуть марними» - додав міський голова.

Старостам населених пунктів громади дано доручення організувати роботу щодо прибирання підпорядкованих територій відповідно до вимог і правил, щодо поводження з побутовими відходами.«Ми працюємо, в першу чергу, для себе, тому до тих недобросовісних громадян, які не дотримуються правил благоустрою будуть застосовані штрафні санкції» - зазначив міський голова.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь