Сокирянська міська рада працює над вирішенням питання переробки та утилізації побутових відходів

Дата: 13.05.2021 09:42
Кількість переглядів: 574

 

Проблема з утилізацією побутових відходів – одне з ключових питань, яке потребує негайного вирішення не лише у місті Сокиряни, а й на територіях старостинських округів громади.

Відтак, Сокирянською міською радою спільно із комунальним підприємством «Сокиряни-благоустрій» вживається низка заходів щодо врегулювання механізмів переробки та утилізації побутових відходів, ліквідації стихійних та підтримання в належному стані діючих сміттєзвалищ.

Так, рішенням шостої сесії міської ради восьмого скликання внесено зміни до Програми природоохоронних заходів місцевого значення на 2018-2021 роки - в частині збільшення фінансування природоохоронних заходів. В рамках проведення місячника благоустрою та санітарної очистки території громади, за кошти Програми здійснено підгортання сміттєзвалищ в населених пунктах.

Поряд з цим, вживається заходів щодо залучення додаткових фінансових ресурсів для вирішення ряду екологічних питань. Зокрема, першочерговим є придбання сітчастих контейнерів для пластмасової тари та контейнерів для твердих побутових відходів, а також спеціалізованого автомобіля для збору та транспортування сміття. Відтак, відділом економічного розвитку, залучення інвестицій та комунальної власності міської ради підготовлено пакет документів та екологічні висновки щодо участі громади у бюджетних програмах. Зокрема, щодо залучення коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Також, розроблено та подано проект впровадження сучасних методів збирання твердих побутових відходів у Сокирянській територіальній громаді, яким передбачено розширити мережу та вдосконалити механізм утилізації відходів, встановити урни у приватному секторі.

Всього, на території Сокирянщини заплановано облаштувати 125 майданчиків для збирання твердих побутових відходів та запровадити роздільне сортування сміття у приватному секторі. Це питання вирішуватиметься не тільки в адміністративному центрі громади, а й в її населених пунктах.

Поряд з цим, Сокирянщина долучилась до Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2021, який реалізується Міністерством розвитку громад та територій України, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями та обласними радами, Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-України» і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.

В рамках участі у конкурсі Сокирянщина представила свої проекти розвитку регіону. Зокрема, розроблено проект туристичної ідентифікації Сокирянської громади, основна мета якого – визнання Сокирянської територіальної громади як одного із туристичних кластерів Чернівеччини та встановлення інформаційно-навігаційних табличок, для того аби популяризувати Бессарабський край.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь