Заклади, які надають послуги з відпочинку на березі річки Дністер повинні працювати в межах чинного законодавства

Дата: 14.05.2021 10:27
Кількість переглядів: 457

 

Суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність в місцях масового відпочинку на воді та надають туристичні послуги, повинні працювати відповідно до вимог чинного законодавства – на цьому наголосив міський голова Василь Козак в ході зустрічі з представниками вказаних установ.

Найближчим часом розпочнеться купальний сезон та період масового відпочинку на воді. Відтак, з метою запобігання травмуванню та загибелі людей, Чернівецькою обласною державною адміністрацією прийнято розпорядження, згідно з яким органам місцевого самоврядування рекомендовано визначити перелік місць відпочинку на водних об'єктах та можливого стихійного відпочинку, а також місця стоянки суден. Окрім того, визначено завдання створити комісії у складі депутатів, представників міської ради та профільних служб для здійснення інформаційно-роз'яснювальної роботи на визначених місцях відпочинку в купальний період 2021 року. Також звернуто увагу на необхідність обладнання та утримання рятувальних постів за рахунок суб'єктів, які використовують водні об'єкти з виробничою, оздоровчою, спортивною метою або для відпочинку людей. Організатори масових заходів, які вдповідають за охорону життя людей у межах закріпленої ділянки водної поверхні у визначеному місці, зобов'язані забезпечити їх безпеку відповідно до Правил охорони життя людей на водних об'єктах України.

Відтак, розпорядженням міського голови було утворено комісію у складі депутатів міської ради, керівників профільних відділів міської ради та служб громади для здійснення перевірок закладів масового відпочинку населення на водних об'єктах Сокирянщини для проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з їх власниками. Днями, члени комісії відвідали туристичні бази в селі Непоротове. Загалом було охоплено 7 закладів.

Суб'єктам господарювання роз'яснено вимоги чинного законодавста щодо забезпечення безпеки людей в період відпочинку на водних об'єктах. Звернуто увагу на необхідність здійснення діяльності відповідно до вимог чинного законодавства, оформлення належним чином нерухомого майна, землі, сплати податків та зборів.

За результатами проведеної роботи суб'єктам господарювання було запропоновано зустрітись з представниками профільних служб в міській раді з тим, аби вивчити наявні у них документи та організувати функціонування відповідно до вимог чинного законодавства.

13 травня, в приміщенні Сокирянської міської ради, при міському голові Василю Козаку за участю першого заступника міського голови Івана Гангала та старости Михалківського старостинського округу Анатолія Білоткача відбулась зустріч з представниками закладів, які надають послуги масового відпочинку людей на воді. До участі у нараді долучилось троє суб'єктів господарювання.

«Наше завдання вжити вичерпних заходів для того, аби в період літнього відпочинку на території громади люди не постраждали» - зауважив міський голова Василь Козак. «Єдине чого ми вимагаємо від суб'єктів господарювання, які надають послуги з масового відпочинку на воді – привести у відповідність до норм чинного законодавства документи на нерухоме майно та землю, легально використовувати найману працю, сплачувати податки» - додав він.

Йшлося на зустрічі про вивезення побутових відходів з території закладів, де відпочиватимуть люди, організацію харчування відповідно до встановлених санітарних норм та правил, сплату податків, в тому числі і туристичного збору, дотримання протипожежних норм та вимог.

За результатами наради присутнім суб'єктам господарювання надано два тижні для усунення наявних невідповідностей вимогам законодавства.

Як зауважив перший заступник міського голови Іван Гангал, здійснювати свою діяльність законно зобов'язані всі туристичні об'єкти, або суб'єкти господарювання, що надають туристичні послуги, які працюють на території громади. Міською радою буде вжито заходів для того, аби найближчим часом всі вони організували свою роботу в межах правового поля.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь