Відбулись громадські слухання щодо перейменування п’яти вулиць міста Сокиряни

Дата: 17.05.2021 17:22
Кількість переглядів: 913

 

Громадські слухання про зміну назв відразу кількох вулиць, що у місті Сокиряни, відбулись сьогодні, 17 травня, у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування населення.

Згідно з рішенням Сокирянської міської ради сьомого скликання від 18.02.2016 «Про перейменування вулиць, провулків м. Сокиряни, с.Коболчин, найменування центральної площі», вулиці Хайрутдінова, Боброва, Примака, Васильєва та Гастелло було перейменовано у вулиці Єврейську, Вчительську, Лідії Любинецької, Гетьмана Сагайдачного та Княгині Ольги відповідно.

Відтак, за клопотанням організації ветеранів Сокирянської територіальної громади, було запропоновано повернути зазначеним вулицям попередні назви – Хайрутдінова, Боброва, Примака, Васильєва та Гастелло, оскільки ці люди взяли  безпосередню участь у визволенні Сокирянщини від фашистів, четверо з яких навіки спочили у братській могилі – на території меморіального комплексу в місті Сокиряни.

Під час громадського обговорення, на яке прибули небайдужі жителі адміністративного центру громади, мешканців зазначених вулиць, виступила голова Сокирянської організації ветеранів Ніна Бурдинюк. Як зазначила Ніна Олексіївна, перейменовані вулиці є болючою раною кожного ветерана, адже відданих патріотів, які полягли за Сокирянщину, просто викреслили. «Під час прийняття рішення про перейменування цих вулиць нашу з вами думку не врахували, пам'ять про героїв повинна жити» - додала Ніна Бурдинюк. Підтримала голову Сокирянської організації ветеранів  і журналіст Катерина Тищенко. Як зауважила Катерина Іванівна, більшість жителів вищевказаних вулиць не змінили у паспортах реєстрацію місця проживання, а це, в свою чергу, може ускладнювати процедуру переоформлення документації у тій чи іншій сфері. «Ми повинні пам’ятати тих, хто допоміг цьому краю бути звільненим від загарбників» - зазначила Катерина Тищенко.

Учасники слухань приводили й аргументи, на підставі яких, на їх думку, вулиці перейменовувати не потрібно. Зокрема, йшлося щодо вулиць Вчительської та Лідії Любинецької.

Після обговорень та виступів всіх охочих, присутні на громадських слуханнях майже одноголосно проголосували за пропозицію повернути вулицям Єврейській, Вчительській, Лідії Любинецької, Гетьмана Сагайдачного та Княгині Ольги попередні назви - Хайрутдінова, Боброва, Примака, Васильєва та Гастелло. Остаточне рішення щодо цього питання тепер ухвалюватимуть під час сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь