Заступник міського голови Оксана Бабій відвідала музей гончарства

Дата: 18.05.2021 17:38
Кількість переглядів: 436

 

Сьогодні, 18 травня, своє професійне свято відзначають ті, хто дбає про історичну пам'ять та національні багатства, а саме – працівники музеїв. Музеї – це безцінні джерела пізнання, а берегти і доносити до поколінь всі надбання минулого – відповідальне завдання.

З нагоди Міжнародного дня музеїв привітати причетних до свята, до Музею гончарства, що в селі Коболчин, завітали заступник міського голови Оксана Бабій, начальник відділу культури і спорту Євген Пленгей, староста Коболчинського старостинського округу Іван Яхневич.

Тепло та привітно гостей зустріли учасники хору «Любисток», творчий колектив якого знає вся Україна, а директор музею, заслужений діяч культури Іван Гончар продемонстрував колекцію музею, яка налічує понад 1000 експонатів. Іван Іванович представив форми для глиняних виробів, розповів про нові технології, поділився планами на майбутнє, а також запросив до гончарської майстерні, де продемонстрував майстер клас на глиняному крузі. Щирі побажання міцного здоров’я, подальших здобутків у справі збереження і пропаганди національного надбання звучали від заступника міського голови Оксани Бабій, а начальник відділу культури і спорту Євген Пленгей побажав Івану Гончару, щоб ніякі труднощі не ставали на заваді у досягненні життєстверджуючої мети.

Гончарська хата, яка стала унікальним закладом, продовжує приймати своїх шанувальників і сьогодні, адже тут можна на власні очі побачити процес виготовлення глиняних виробів та навіть долучитися до нього. Невичерпні ідеї та нові впровадження приваблюють відвідувачів та справжніх поціновувачів гончарського мистецтва.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь