В Романковецькому ліцеї відзначено річницю народження Костянтина Поповича

Дата: 21.05.2021 16:19
Кількість переглядів: 438

Фото без опису

Сьогодні, 21 травня, в рамках відзначення дня народження відомого історика, літературознавця та письменника - Костянтина Федоровича Поповича, на базі Романковецького ліцею, який носить ім’я відомого земляка, відбулись святкові заходи.

До участі у заходах долучився Сокирянський міський голова Василь Козак, директор освітнього закладу Валерій Степаненко, учні та педагогічний колектив. Зворушливу і змістовну годину пам’яті, а також тематичну виставку авторських творів підготували вихованці Романковецького ліцею на честь славетного земляка.

Костянтин Федорович Попович народився 21 травня 1924 року в селі Романківці. Він був доктором філології, членом Академії наук Республіки Молдова, почесним членом Академії наук Вищої школи України, почесним доктором Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Йому належать майже 500 публікацій, в тому числі 40 книг. Костянтин  Попович — автор перших у Молдові романів українською мовою.

За словами міського голови Василя Козака, проведення такого роду заходів дуже важливе, адже пам’ять про славетних земляків, про історію становлення та розвитку рідного краю має передаватись підростаючому поколінню. «Ми маємо пам’ятати та шанувати наше минуле, бо хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» - додав Василь Васильович.

«Пишаємось тим, що наш освітній заклад має честь носити ім’я почесного земляка» - зазначив директор Романковецького ліцею Валерій Степаненко. 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь