Міський голова Василь Козак провів нараду з працівниками структурних підрозділів

Дата: 21.05.2021 17:33
Кількість переглядів: 446

 

Про стан роботи із зверненнями громадян, а також надання жителям громади послуг у сфері соціального захисту йшлось на нараді Сокирянського міського голови Василя Козака з працівниками структурних підрозділів.

Як зауважила начальник загального відділу міської ради Любов Петрунік, найбільше звернень громадян стосуються сфери соціального захисту, а саме – надання матеріальної допомоги. Керівник відділу з питань соціального захисту населення Тетяна Черній зазначає, що близько 45 % звернень щодо надання одноразової грошової допомоги за рахунок Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» надходять від жителів громади, які мають онкологічні захворювання. Загалом, від початку року, на соціальну підтримку населення в рамках зазначеної Програми, з місцевого бюджету було виділено майже 156 тисяч гривень.

«Соціальний захист – один з пріоритетних напрямків роботи Сокирянської міської ради» - зазначив міський голова Василь Козак. Особливу увагу було звернуто на питання налагодження співпраці в цьому напрямку з управлінням соціального захисту населення Дністровської районної державної адміністрації, на яке покладено повноваження із надання соціальних допомог та виплат жителям Сокирянської громади.

Як зауважують фахівці, структурні підрозділи Сокирянської міської ради виконують функцію зі збору та оформлення документів від громадян на отримання соціальних допомог, а безпосередньо самі виплати здійснює управління соціального захисту населення Дністровської районної державної адміністрації, яке функціонує на території Сокирянщини.

«Жителі громади повинні отримувати повний спектр послуг, зокрема й у сфері соціального захисту, якісно, вчасно і, в першу чергу, - доступно» - наголосив Василь Васильович. Звернув увагу міський голова на детальний та ґрунтовний розгляд усіх звернень, які надходять від жителів громади, та наголосив на персональній відповідальності працівників міської ради і старостинських округів за формальний підхід до вирішення питань, які турбують населення.

Секретар міської ради Любов Степаненко акцентувала увагу на тому, що незважаючи на велику кількість документів та звернень, які надходять, виконані вони повинні бути вчасно та в установлені законом терміни.

Відтак, за результатами наради, керівникам відповідних структурних підрозділів визначено завдання здійснити об’їзд старостинських округів громади з метою вивчення стану роботи із зверненнями громадян. Також дано доручення провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо змін чинного законодавства у сфері соціального захисту.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь