До уваги жителів Сокирянської громади!

Дата: 25.05.2021 10:06
Кількість переглядів: 834

 

Як повідомлялося раніше, житлова субсидія особам, які звернулися на її отримання протягом травня-вересня 2021 року, буде призначатися, починаючи з травня 2021 року.

З урахуванням нових змін, які прийняті Урядом  19 травня 2021 року: домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається, передбачено автоматичне перепризначення субсидії з урахуванням інформації про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб для призначення житлової субсидії на наступний період.

Рішення про призначення житлових субсидій таким домогосподарствам в автоматичному режимі прийматиметься органами соціального захисту населення на підставі інформації Мінфіну за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій (наявність у власності житлових приміщень, транспортних засобів, депозитних рахунків та інше).

Таким чином, призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

- надавалася у грошовій безготівковій формі (необхідно отримати дані для виплати коштів у готівковій формі);

- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень) (необхідно підтвердити місце фактичного проживання);

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації (необхідно актуалізувати відомості щодо непроживання окремих осіб за місцем реєстрації).

З урахуванням нових правил не призначать субсидію, якщо хтось із членів сім'ї або складу домогосподарства:

- протягом року до звернення по субсидію купив земельну ділянку, квартиру, транспортний засіб, цінні папери, віртуальні активи та інші товари довгострокового вжитку на суму понад 50 тис. грн;

- на момент призначення субсидії має на банківському рахунку кошти, загальна сума яких перевищує 100 тис.грн.);

- за рік до звернення по субсидію купив іноземну валюту або банківські метали на суму понад 50 тис. грн;

- перебував за кордоном безперервно понад 60 днів (без урахування відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку);

- не навчався, не працював і не мав офіційного статусу безробітного за інформацією податкової та Пенсійного фонду;

- володіє автомобілем, з дати випуску якого пройшло менше 5 років або якщо в сім'ї є більше одного автомобіля, з дати випуску якого пройшло менше 15 років (крім мопеда та причепа);

- має заборгованість із аліментів;

- володіє житловим приміщенням, площа якого становить більше 130 кв. метрів для квартири і більше 230 квадратів для будинку;

- сім'я не повернула переплату із субсидії за попередній період і якщо у сім'ї є борг за комунальні послуги понад 340 грн.

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;

зміни соціального статусу членів домогосподарства;

зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;

зміни управителя, виконавця комунальних послуг (крім випадків, коли інформація про зміну надається виконавцем послуги), створення об’єднання;

У разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання подаються нові заява та декларація.

Громадянин несе відповідальність за подані відомості в заяві, декларації, інших документах, що вплинули на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь