Сокирянську громаду відвідав народний депутат України Валерій Божик

Дата: 25.05.2021 16:49
Кількість переглядів: 506

 

Сьогодні, 25 травня, в рамках роботи на окрузі, Сокирянську територіальну громаду відвідав народний депутат України Валерій Божик. Спільно з міським головою Василем Козаком та головою Дністровської районної ради Олександром Янчаком, Валерій Іванович побував в селі Романківці. Тут за кошти, які за сприяння народного депутата, Кабінет Міністрів України виділив на розвиток соціально-економічної сфери, для потреб закладу дошкільної освіти «Чебурашка» буде встановлено сучасну систему очистки стічних вод «Біотал». Як пояснює міський голова Василь Козак, існуюча система водовідведення закладу застаріла та вичерпала свій технічний ресурс. Система очистки каналізаційних стоків, яку планується запустити в роботу вже найближчим часом, дозволить очищати стоки за допомогою бактерій активного мулу. Після подібної очистки стічну воду можна буде використовувати повторно - у якості технічної води.

Загалом, за кошти спрямовані Урядом на розвиток соціально-економічної сфери Сокирянщини буде відремонтовано заклад дошкільної освіти «Барвінок» міста Сокиряни та встановлено систему очистки стічних вод «Біотал» в дошкільному закладі «Чебурашка» - на загальну суму майже п’ять мільйонів гривень.

Відвідав Валерій Божик і Вашковецьку територіальну громаду та зустрівся з її жителями. В ході візиту обговорено проблемне для громади питання – облаштування їдальні закладу загальної середньої освіти села Шишківці. Існуюча будівля застаріла та практично не придатна для харчування дітей. Відтак, народний депутат України порекомендував керівництву громади вивчити найбільш оптимальні варіанти вирішення даного питання та розробити проектно-кошторисну документацію для того, аби розуміти якою буде вартість об’єкту та, відповідно, яку суму коштів буде необхідно на нього спрямувати.

Побував Валерій Іванович в Сокирянському вищому професійному училищі та інфекційному відділенні Комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня». В ході зустрічі з керівниками установ обговорено низку важливих питань та шляхи їх вирішення.

Ознайомився народний депутат і з особливостями роботи державного підприємства «Сокирянська виправна колонія (№67)». Керівник установи - Геннадій Мартинюк ознайомив відвідувачів з умовами, в яких перебувають засуджені. Зокрема, зусиллями підприємства та його особового складу вжито заходів для забезпечення належного перебування, навчання, духовного розвитку та трудової діяльності осіб, які відбувають покарання. Окрім того, на базі закладу активно розвивається професійна кінологічна служба. Обговорено було й проблеми, які виникають в ході діяльності установи. Валерій Іванович зауважив, що найближчим часом плануються певні зміни в пенітенціарній системі України та висловив готовність сприяти установі у вирішенні нагальних питань.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь