Члени тимчасової комісії Сокирянської міської ради відвідали заклади загальної середньої та дошкільної освіти села Коболчин

Дата: 21.05.2021 17:26
Кількість переглядів: 601

 

Нагадаємо, що згідно з рішенням, ухваленим під час шостої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, тимчасову комісію у складі депутатів - представників фракцій політичних партій утворено з метою вивчення стану будівель, прилеглої території та матеріально-технічного забезпечення закладів освіти міста Сокиряни та села Коболчин.

Відтак, Любов Степаненко, Оксана Бабій, Галина Рябко, Ауріка Мойсеєнко, Тетяна Мартинюк, Валерій Степаненко та представники профільних служб міської ради побували в закладі дошкільної освіти «Дзвіночок» та закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Коболчин.

Як виявилось, невирішених проблем – чимало. Зокрема, в освітніх установах відсутня система поверхневого водовідведення, що призводить до руйнування фундаменту будівель, а також до появи цвілі та грибка, що, за словами фахівців, абсолютно неприпустимо, особливо для дітей.

Відсутність опалення та не закріплені належним чином стіни, а також ще чимало недоліків – все це мали змогу спостерігати члени тимчасової комісії у приміщенні спортивної зали у закладі дошкільної освіти «Дзвіночок». Умови для проведення занять з дітьми дошкільного віку тут абсолютно не відповідають встановленим нормам та стандартам. Також, у дитячому садочку модернізації потребує харчоблок та актова зала, адже тут, внаслідок накопичення стічних вод, прогнулась підлога, а в деяких кабінетах вона просто підлатана шматками вже зношеного водонепроникного штучного покриття.

Варто зазначити, що свого часу, у недалекому 2017, у «Дзвіночку» було здійснено реконструкцію та утеплення фасаду. Кошти на реалізацію цього проекту були виділені із субвенції державного бюджету міському бюджету на формування інфраструктури Сокирянської міської територіальної громади. Загалом, кошторисна вартість проекту склала 862, 686 тис. грн. Вкладені кошти – чималі, однак, як пересвідчились члени тимчасової комісії, використані абсолютно не раціонально.

Потребує оновлення інтер’єрів внутрішніх приміщень, створення сучасних навчальних кабінетів, нового обладнання для класів і заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Коболчин. Тут також відсутнє приміщення для переодягання школярів на уроки фізичного виховання, наразі, там лише кімната із обдертими та потрісканими стінами.

За результатами роботи комісії, сформовано перелік заходів, які необхідно першочергово вжити в закладах освіти села Коболчин. Акти, які будуть сформовані за наслідками обстеження та відповідні звіти будуть винесені на чергову сесію міської ради.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь