Депутати міської ради ухвалили рішення надати згоду на організацію співробітництва Сокирянської та Вашковецької територіальних громад

Дата: 28.05.2021 10:15
Кількість переглядів: 419

 

На ім’я Сокирянського міського голови Василя Козака надійшла пропозиція від Вашковецького сільського голови Івана Янка щодо співпраці між громадами у сфері медицини, освіти, культури, містобудування та архітектури. З відповідною ініціативою Вашковецький сільський голова звернувся й до депутатів міської ради безпосередньо на сесії.

Як пояснив Іван Васильович, на даний час Вашковецька сільська рада не має можливості надавати послуги у сфері містобудування та архітектури жителям громади, оскільки відсутні відповідні фахівці та дозвільні документи. Також існує потреба у наданні більш широкого спектру послуг  у сфері освіти, культури та охорони здоров’я. Відтак, виникла необхідність в організації співробітництва за цими напрямками між сусідніми громадами.

Реалізувати співпрацю пропонується шляхом реалізації спільного проекту, який передбачає координацію діяльності громад та поєднання ними ресурсів з метою спільного здійснення тих чи інших заходів у зазначених сферах.

Враховуючи необхідність забезпечення освітньо-культурного розвитку територій, підвищення якості надання медичних послуг населенню, правого регулювання діяльності у сфері містобудування та архітектури на основі спільних інтересів та цілей, ефективного виконання визначених законом повноважень, на сьомій сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання депутатами ухвалено рішення надати згоду на організацію співробітництва між зазначеними громадами.

«Сокирянська та Вашковецька громади – частини колишнього Сокирянського району, які роками розвивались та функціонували як одне ціле. Нині, незважаючи ні на що, жителі Вашковецької територіальної громади не повинні відчути будь-яких незручностей в питаннях отримання послуг у будь-якій сфері життєдіяльності.  Ми готові співпрацювати і зробити все від нас залежне, аби людям було комфортно» - зазначив міський голова Василь Козак.

Відтак, депутати підтримали кандидатури, які делегуються до складу комісії з обох громад, яка детально вивчить всі аспекти та напрямки налагодження співробітництва, з тим, аби воно відповідало нормам чинного законодавства, а також розробить проект договору про співпрацю. Після проведення всіх передбачених Законом України «Про співробітництво територіальних громад» підготовчих процедур, проект договору буде винесено на розгляд сесії Сокирянської міської ради.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь