У Сокирянах відбулись святкові заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

Дата: 31.05.2021 12:32
Кількість переглядів: 555

 

Щирі посмішки, радість та позитивні емоції – так сьогодні, 31 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, святкують маленькі та юні жителі Сокирянської громади. День захисту дітей – особливе свято,  адже кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися і навчатися для кращого майбутнього.  

Цьогоріч, до адміністративного центру громади на традиційні святкування завітали 400 діток пільгових категорій із різних населених пунктів громади, довіз яких забезпечено за рахунок коштів місцевого бюджету в рамках Комплексної програми «Запобігання дитячій бездоглядності та розвитку сімейних форм виховання на 2021-2026 роки».  Солодкі напої  та яскраві кульки безкоштовно для гостей заходу організувало ТОВ «VECHIR», морозиво для діток профінансувало державне підприємство «Сокирянське лісове господарство», а Сокирянське вище професійне училище потішило малечу свіжою випічкою. В рамках реалізації Комплексної програми «Запобігання дитячій бездоглядності та розвитку сімейних форм виховання на 2021-2026 роки» для діток закуплено попкорн та солодку вату.

      А розпочалось все із самісінького ранку, коли  дітлахи заполонили вулицю Центральну міста Сокиряни, де фіксували на асфальті свої щасливі безтурботні моменти, адже традиційні святкові заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей розпочались із конкурсу малюнка «Щасливе дитинство». А на майданчику поблизу, виставка яскравих та незвичайних картин вихованців Сокирянської художньої школи вже привертала погляди усіх перехожих.

Своє свято діти Сокирянщини продовжили урочисто святкувати на території освітньо-мистецького центру міста. З вітальним словом до учасників заходу звернувся Сокирянський міський голова Василь Козак. Василь Васильович побажав діткам гарного відпочинку та веселого настрою.

Далі на гостей свята чекала концертна програма за участю дитячих колективів громади, а також конкурсно-розважальні заходи «Ми діти твої, Україно!» з аніматорами та ростовими ляльками, які також профінансовано за кошти місцевого бюджету.

Визначили сьогодні і кращі малюнки на асфальті. Міський голова Василь Козак нагородив 115 переможців грамотами та пам’ятними подарунками.

Ритмічні сучасні та запальні танці, спортивне дійство юних гімнасток та грайливі мелодії вихованців  Сокирянської музичної школи імені Михайла Мафтуляка та їх наставників створили піднесену святкову атмосферу.

Юні хлопчики й дівчатка мали змогу долучитись і до проведення майстер-класу з гончарства знаним гончаром Сокирянщини та всієї України Іваном Гончаром та нанести дитячий аква-грим,  а також дізнатися  таємниці пожежної техніки та побувати в службовому автотранспорті поліції.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь