Члени адміністративної комісії розглянули справи стовно деяких жителів громади

Дата: 01.06.2021 16:05
Кількість переглядів: 584

 

Сьогодні, 01 червня, перший заступник міського голови Іван Гангал провів чергове засідання адміністративної комісії. За участю секретаря міської ради Любові Степаненко, заступника міського голови Оксани Бабій, керуючої справами виконавчого комітету міської ради Ауріки Мойсеєнко та членів комісії розглянуто дві справи   про адміністративні правопорушення.

На порядку денному розглянуто протокол, який був складений на жителя села Лопатів. Чоловік здійснював торгівлю саджанцями на ринку у місті Красилів без цінників, чим порушив правила торгівлі та вчинив правопорушення, передбачене ст.159 КУпАП.

Зазначимо, що відповідно до чинного законодавства, справа про адміністративні правопорушення має розглядатися адміністративною комісією за місцем проживання порушника.

Стаття 159 Кодексу України про адміністративні правопорушення  передбачає, що порушення правил торгівлі на ринках тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відтак, членами комісії ухвалено рішення накласти на порушника адміністративне стягнення у розмірі двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 гривні.

Розглянули члени комісії і справу стосовно жительки міста Сокиряни, на яку надійшло звернення до правоохоронних органів від мешканців багатоквартирного будинку в якому вона проживає. Зокрема, до громадянки висунуті обвинувачення щодо порушення вимог статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та частини 1 статті 182 КУпАП.  А саме, йшлося про перевищення рівнів шуму на захищених об’єктах, до яких належать і житлові будинки та прибудинкові території, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби.

Зауважимо, що відповідно до статті 24 ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», у нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об'єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.

Відповідно ж до частини 1 статті 182 КУпАП, порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відтак, заслухавши громадянку, стосовно якої зафіксовано порушення, та детально вивчивши матеріали справи члени комісії вирішили стягнути з неї штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь