Уповноваженим особам старостинських округів громади надано роз’яснення щодо низки питань соціальної сфери

Дата: 02.06.2021 13:11
Кількість переглядів: 398

 

У залі засідань Сокирянської міської ради сьогодні, 02 червня, відбувся семінар-навчання із уповноваженими особами старостинських округів громади. Надати роз’яснення із актуальних питань соціального захисту населення завітали заступник голови Дністровської районної державної адміністрації Лариса Селезньова та начальник управління соціального захисту населення Дністровської районної державної адміністрації Ліна Руснак. Долучились до семінару і секретар міської ради Любов Степаненко, заступник міського голови Оксана Бабій,  начальник відділу з питань соціального захисту населення міської ради Тетяна Черній, керівник управління – Центру надання адміністративних послуг Олена Калінушка та адміністратор Центру надання адміністративних послуг Ірина Корчинська.

    В ході зустрічі йшлося, зокрема, про зміни щодо оформлення житлових субсидій.  Як зауважують фахівці, житлова субсидія особам, які звернулися на її отримання протягом травня-вересня 2021 року, буде призначатися, починаючи з травня 2021 року. Тобто оформити цей вид соціальної допомоги можна впродовж всіх чотирьох місяців.

    Розглянуто на семінарі і особливості  роботи програмного комплексу «Соціальна громада». Як поінформувала начальник відділу з питань соціального захисту населення міської ради Тетяна Черній, до програмного комплексу підключені всі старостинські округи, а станом на 01 червня 2021 року через «Соціальну громаду» прийнято 203 заяви на різні види соціальних допомог, пільг та житлових субсидій.  До того ж, як зауважила Тетяна Юріївна, з 1 липня 2021 року всі заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами старостинських округів та Центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи. Заяви ж після формування електронної справи у паперовому вигляді передаватимуться відповідному підрозділу з питань соціального захисту населення не рідше ніж на два тижні.

Уповноваженим особам старостинських округів також надано роз’яснення щодо нового механізму оформлення документів для отримання  технічних засобів реабілітації особам з інвалідністю з 1 червня 2021 року.  


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь