Матеріальна база Сокирянської лікарні поповнилась сучасним медичним обладнанням

Дата: 02.06.2021 17:31
Кількість переглядів: 641

 

 

Днями, на базі комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня» встановлено сучасний рентген апарат Moviplan італійського виробництва, який придбано в рамках реалізації проекту «Велике будівництво».

Рентген діагностична система розрахована на два робочих місця – лікаря та оператора. Установка передбачає управління рухами столу за допомогою світлового променю. Має вбудований інформативний LCD дисплей, інтуїтивний інтерфейс користувача та функцію лінійної томографії. Встановлена цифрова апаратура нового покоління призначена для загального рентгенографічного застосування, діагностики кістково-м'язової системи або для використання у відділенні невідкладної допомоги, де якість рентгенографічних результатів повинна поєднуватися з простотою і швидкістю виконання. Наразі, рентген апарат працює у тестовому режимі. Як зауважують фахівці, найближчим часом всі налагоджувальні роботи будуть завершені і апаратуру можна буде застосовувати для обстеження пацієнтів.

Окрім того, матеріально-технічна база установи має у своєму розпорядженні мобільну рентген систему IMAX 112 C. За словами медиків вона дуже зручна для здійснення флюороскопії та рентгенографії. Особливо в умовах необхідності невідкладного діагностування перед проведенням або під час операцій.

Вона створена для застосування в рентген операційних з найбільш широким колом завдань. Зокрема, діапазоном клінічного використання є ортопедія – діагностика та корекція патології кістково-м’язової системи та травматологія – діагностика травми, розробка тактики лікування і контроль над ходом операції.

Як зауважують фахівці, до кінця поточного року, завдяки можливостям мобільного рентген комплексу та його властивостям забезпечувати медичну візуалізацію в ході операції, на базі Сокирянської лікарні планується провести першу операцію із заміни суглоба.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь