Виявлено неправомірне використання землі та недотримання правил благоустрою у населених пунктах громади

Дата: 03.06.2021 13:10
Кількість переглядів: 927

 

Триває активна робота щодо виявлення фактів використання земельних угідь громадянами без відповідних документів, а також здійснення контролю за дотриманням правил благоустрою на території Сокирянської громади.

Так, днями, у ході здійснення перевірки у селах Волошкове та Василівка, працівники муніципальної інспекції виявили вільні земельні ділянки, які необхідно інвентаризувати та повернути у комунальну власність громади. Окрім того, у селі Василівка виявлено масиви, самовільно засіяні сільськогосподарськими культурами.

Зазначимо, що відповідно до ст. 211 Земельного кодексу України, самовільне зайняття земельної ділянки передбачає адміністративну, цивільну та навіть кримінальну відповідальність.

Відтак, за результатами проведеної роботи, профільними відділами Сокирянської міської ради вживатимуться заходи, спрямовані приведення використання землі відповідно до норм чинного законодавства.

До того ж, здійснюючи перевірку у селі Василівка, інспектором з благоустрою було складено 10 приписів на громадян, які порушили державні стандарти, норми і правила у сфері благоустрою. На осіб, які у 10-ти денний термін не виконають відповідних заходів з впорядкування територій, інспекторами відділу муніципальної інспекції буде складно протокол про правопорушення за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та надіслано на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради.

Перевірки щодо незаконного використання земельних ділянок та дотримання правил благоустрою, наразі, здійснюються і в інших населених пунктах громади.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь