Запрацювали електронні лікарняні

Дата: 10.06.2021 16:04
Кількість переглядів: 536

 

Масштабний сервіс – електронні лікарняні цього тижня запустили Мінцифри разом із Міністерством охорони здоров’я, Національною службою здоров’я України,  Мінсоцполітики, Пенсійним фондом України  та Фондом соціального страхування.

Відтак, процес отримання лікарняного для громадян значно спростився. Пацієнт приходить до лікаря на огляд. Лікар створює медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі та завіряє його кваліфікованим електронним підписом (КЕП). Далі пацієнт отримує про це повідомлення від E-health. Звідти за кілька секунд лікарняний потрапляє до Реєстру Пенсійного фонду. Там формується електронний листок непрацездатності — це саме той документ, за яким нараховують виплати. Про це також пацієнт отримає повідомлення на телефон, вже від Пенсійного фонду України.

Важливо, що до Пенсійного фонду потрапить лише та інформація, яка необхідна для нарахування виплат, а саме причина непрацездатності, період лікарняного та лікар, який його виписав. Ні ПФУ, ні роботодавець не будуть знати діагноз. Кожен документ можна буде перевірити за спеціальним номером на сайті Пенсійного фонду.

Із червня по серпень в Україні діятиме перехідна модель впровадження е-лікарняних — медичні заклади поступово переходитимуть на формування електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність. А з 1 вересня цього року всі медзаклади мають формувати їх в електронному вигляді. Йдеться на сайті Уряду.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь