Відбулось навчання з цивільного захисту для старост населених пунктів громади

Дата: 11.06.2021 13:07
Кількість переглядів: 1271

 

Сьогодні, 11 червня, в залі засідань Сокирянської міської ради відбулось функціональне навчання старост населених пунктів громади з питань цивільного захисту. Навчання провів начальник навчально-консультаційного методичного центру цивільного захисту Чернівецької області Роман Рожко за участю головного спеціаліста сектору з питань оборонної, мобілізаційної роботи та надзвичайних ситуацій міської ради Тетяни Скидан.

Слухачі ознайомились з питанням розбудови цивільного захисту на базовому рівні місцевого самоврядування, загальною інформацією із даного питання та вивчили алгоритм дій при різних режимах функціонування ланки територіальної підсистеми цивільного захисту.

 

Зокрема, начальник навчально-консультаційного методичного центру цивільного захисту Роман Рожко наголосив на тому, що старостам необхідно визначити механізм оповіщення про загрозу чи виникнення надзвичайної ситуації в населеному пункті та зауважив, що в старостинському окрузі повинен функціонувати консультаційний пункт з питань цивільного захисту.

Окрім того, на черговому засіданні виконавчого комітету Сокирянської міської ради буде розглянуто проект рішення про створення мережі збірних пунктів евакуації населення громади, які будуть призначені для збору і реєстрації евакуйованих жителів та організації їх вивезення (виведення) у безпечні райони у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь