Міський голова Василь Козак відвідав заклади освіти сіл Романківці та Селище

Дата: 23.06.2021 14:01
Кількість переглядів: 307

 

Сокирянський міський голова Василь Козак побував в закладі дошкільної освіти «Чебурашка» села Романківці де днями завершились роботи із встановлення системи очистки стічних вод «Біотал» та благоустрою подвір'я.

Як уже повідомлялось раніше, каналізаційна система установи була застарілою та зношеною, відповідно потребувала капітального ремонту. За сприяння народного депутата України Валерія Божика на встановлення системи «Біотал» Кабінет Міністрів України спрямував понад один мільйон гривень коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. За словами фахівців, встановлена споруда дозволяє очистити каналізаційні стоки за допомогою бактерій активного мулу. Після подібної очистки стічну воду можна використовувати повторно у якості технічної води.

Як зауважує міський голова Василь Козак, заклад дошкільної освіти «Чебурашка» - приклад того як спільними зусиллями влади та колективу установи можна зробити велику справу, корисну для всіх, а особливо для дітей. Казково оформлена територія дитячої установи – справа рук його працівників. «Скільки б коштів не вкладалось у роботу, якщо немає бажання директора та колективу розвивати його та вдосконалювати – хорошого результату не буде» - зазначив міський голова.

Також Василь Васильович відвідав Романковецький ліцей де нині проводяться роботи із спорудження класної кімнати під відкритим небом. Як пояснює директор закладу Валерій Степаненко, це безпечний інноваційний освітній простір для проведення уроків на свіжому повітрі, спостереження за навколишнім світом та занять для груп продовженого дня. Особливо актуальним та корисним такий клас є в умовах поширення коронавірусної інфекції. Будується приміщення з натуральних матеріалів – дерева та має дах який захищатиме від сонячних променів та дощу.

Матеріали для будівництва приміщення надало державне підприємство «Сокирянське лісове господарство», а спорудженням об'єкту займаються працівник підприємства – столяр Вашковецького лісопункту Віктор Андріцкий та колектив Романковецького ліцею.

Окрім того, Василь Козак перевірив хід проведення робіт із заміни покриття на приміщенні навчально-виховного комплексу в селі Селище. Роботи на об'єкті вже майже завершено. Залишилось встановити систему водовідведення з даху. На ці потреби було спрямовано кошти освітньої субвенції, яка надійшла в минулому році. Варто зауважити, що асигнування мають цільове призначення і використати їх можна тільки на поліпшення матеріально-технічної бази освітніх установ.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь