Укрпошта й надалі доставлятиме пенсії та соцвиплати жителям громади

Дата: 02.07.2021 15:54
Кількість переглядів: 479

Кабінет Міністрів України скасував обов’язкове переведення виплат пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено в постанові №277 від 29 березня 2021 року. Відтак, пенсіонери мають змогу самостійно обирати, де їм обслуговуватися – в банку чи у відділенні  Укрпошти.

 При виплаті пенсій та соцдопомог у випадках, коли одержувач отримує кошти через банківські установи за місцем проживання, – оплата доставки пенсій і допомог здійснюється за рахунок клієнта. Доставка ж Укрпоштою додому – безкоштовна. Так як Укрпошта доставляє пенсії «до дверей», і ця доставка закладена в пенсійний тариф, який держава сплачує Укрпошті, а при переведенні на банківське обслуговування пенсіонер сам має дістатися до найближчого термінала, щоб зняти кошти. Це в свою чергу призводить до додаткових витрат. 

Тим пенсіонерам, кого за цей час невизначеності  змусили перейти на картку, для отримання пенсії через Укрпошту, необхідно подати відповідну заяву до Пенсійного фонду. Подати заяву до ПФУ щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто або відправивши пакет документів поштою. Зразки заяв можна знайти у відділеннях Укрпошти.

 

Окрім цього, нагадаємо, що 19.05.2021 року Постановою 505 внесено зміни до Порядку про призначення субсидій – передбачено автоматичний їх перерахунок. Тобто всі одержувачі субсидій, які  отримували її через пошту, і надалі можуть отримувати субсидію таким способом. Крім тих категорій домогосподарств, яким субсидія надавалася:

—  у грошовій безготівковій формі;

— була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

— була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Зазначимо, що АТ «Укрпошта» надає понад 50 видів послуг. Зокрема, у відділеннях поштового зв’язку можна здійснити наступні платежі:

  • за комунальні послуги;
  • оплата мобільного зв’язку, кабельного телебачення, інтернету;
  • платежі до бюджету (збори, штрафи);
  • страхові та кредитні внески;
  • оплата за навчання;
  • платежі на довільні реквізити.

Додатково у відділеннях поштового зв’язку протягом 10 хв можна отримати послуги страхування – Автоцивілка, оформивши поліс не лише на легковий автомобіль, а й мотоцикли, вантажні автомобілі, автобуси та причепи.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь