Найближчим часом домогосподарства жителів села Братанівка буде підключено до мережі централізованого водопостачання

Дата: 06.07.2021 15:11
Кількість переглядів: 265

Село Братанівка утворилось на скелястій місцевості у зв’язку з початком будівництва каскаду Дністровських ГЕС та ГАЕС і затопленням історичної території його жителів - села Молодове. Внаслідок розташування населеного пункту на кам’янистій основі у людей виникали проблеми з водопостачанням, зокрема, з безперебійним підведенням питної води до осель.

Відтак, у 2017 році, за ініціативи сільського голови Василя Лєсніка та активної підтримки голови районної ради Василя Козака, в селі Братанівка розпочалось будівництво мережі централізованого питного водопостачання. Було споруджено нову свердловину, оскільки існуюча виявилась не придатна для експлуатації, замінено водопровідну мережу, встановлено систему автоматичного управління, огороджено водонапірну башту та здійснено благоустрій території.

Нещодавно свердловину було обладнано водопідйомними насосами, в домогосподарствах, які планується першочергово під’єднати до мережі, встановлено лічильники. Це 15 приватних будинків, а також місцева школа та церква. Наразі проводять роботи з тестування роботи системи постачання води, перевірки мережі для подальшого запуску в експлуатацію. Також вивчається питання взяття водопровідної мережі на обслуговування комунальним підприємством «Сокиряни - благоустрій» - для забезпечення її постійного фахового обслуговування та утримання.

На вирішення проблеми жителів села Братанівка були залучені кошти державного фонду регіонального розвитку, бюджету Сокирянської районної ради - у розмірі 300 тисяч гривень. Взяли участь у співфінансуванні будівництва важливого для села об’єкта також і жителі населеного пункту, зібравши близько 170 тисяч гривень. Відтак, спільними зусиллями зроблено важливу та надзвичайно хорошу справу.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь